BUCUREŞTIUL INTERBELIC într-o filmare din anul 1930. Cum arătau atunci bucureştenii VIDEOBucureştiul interbelic, denumit şi micul Paris, a fost filmat în anul 1930 de o echipă de filmare britanică. În imagini sunt prezentate atât cele mai importante clădiri din Capitală, cât şi viaţa bucureştenilor în general. Imaginile au fost postate pe internet de Arhivele de Film Huntley, una dintre cele mai mari biblioteci de film independente din Marea Britanie.

Cum aratau bucurestenii in anii 1930
Cum arătau bucureştenii în anii 1930

"Silueta unei doamne care se uită pe geam, ea iese din cadru, acoperișurile din București sunt văzute prin fereastră. Pe un drum principal, clădiri mari, mașini, două statui, oameni din viaţa de zi cu zi, caii de vară și de vagoane, cladiri moderne, două femei într-un vagon. Un om echilibează două coșuri mari de fructe pe umeri, el le pune în jos pe trotuar, vânzătorul le cântărește pe scări de modă veche. O fată vine și gustă strugurii. Clădiri moderne, din unghiuri diferite, un tramvai în mișcare. O femeie care transportă un coș plin de flori pe cap. O biserică văzută din exterior, picturi ale sfinţilor, antichități. O colecție de covoare lucrate manual, agățate afară. Un om cu o cutie muzicală. Piaţa, un stand de tricouri brodate. Clienții care se opresc să se uite. Îi urmărim în centrul orașului, o stradă aglomerată, mulți pietoni. Magazine pe ambele părți. O mașină. Un politist. Un autobuz. O clădire octogonală decorată cu stâlpi în față, cu vedere spre o grădină, copii care vând ziare, două femei văzute din spate, un alt bărbat cu coșuri de fructe de pe umeri. Cafenea, oamenii stau afară, palatul regelui, gardienii în marș pe stradă. Curăţătorii de pantofi. Marele parc, fântână într-un iaz, pește. Parcul Carol, muzeul militar, mormântul și flacăra veșnică, fântână arteziană care ies din sculpturi, oameni la scăldat, muzicieni care joacă, coarde și percuție. Oamenii la plajă, pe leagăne, în piscină, scufundări şi înot, joc, femeile se uită la bărbați, ambarcațiuni, muzicieni", aşa este descris Bucureştiul anilor 1930 în imaginile surprinse de britanici.

Arhivele de film Huntley reprezintă una dintre cele mai mari biblioteci de film independente din Marea Britanie, cu o colecție de peste 80.000 de titluri.

Etichete: arhive bucuresti, Bucurestiul interbelic, filmare bucuresti, filmare veche bucuresti, imagini vechi bucuresti

0/1 COMENTARII
Marius
26 Mar 18:32
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE