Bucureştiul intră sub cod galben de ploi. Şcolile se închid mai devremeCapitala va intra sub cod galben de ploi în jurul prânzului, cu posibilitatea ca acestea să capete aspect de furtună spre seară şi la noapte, a anunţat meteorologul Gabriela Băncilă de la ANM în cadrul comandamentului de la Primăria Capitalei. 

UPDATE Şcolile din Bucureşti îşi vor încheia cursurile la ora 17.00, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Mariana Manea.

Inspectoratul va face o adresă către toate şcolile, prin care le va pune în vedere să modifice durata orelor de curs şi a pauzelor astfel încât cursurile să se termine la 17.00.

"Aș dori să adresez o rugăminte bucureștenilor. Dacă în această seară nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, să rămână acasă, pentru că, după ora 20,00, vor începe aceste fenomene meteo extreme, vântul care va avea aspect de vijelie și este bine să ne protejăm, chiar dacă instituțiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situații", a declarat Firea, la un comandament convocat la Primăria Capitalei.

"De asemenea, adresez rugămintea Inspectoratului Şcolar General să ia legătura cu toate liceele, precum şi cu şcolile care au program după-amiază pentru a vedea în ce măsură elevii şi liceenii pot să ajungă mai devreme acasă astfel încât ora 20.00 să-i prindă acasă şi nu în autobuz, de tramvai sau pe stradă", a declarat primarul Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a propus ca şcolile din Bucureşti să îşi încheie cursurile miercuri la ora 17:00, având în vedere avertizările meteorologilor cu privire la averse şi vijelii.

"Pentru siguranţă, eu înţeleg că de la ora 17.00 ar fi mai înţelept să se înceapă închiderea cursurilor pentru a ajunge elevii acasă, pentru că nu toţi stau în proximitatea şcolilor, există şi situaţii în care transportul este puţin mai departe de şcoală, pentru a ajunge acasă", a spus primarul Capitalei.

Anterior, Mihaela Ciho, Inspector Şcolar General Adjunct, afirmase că a fost transmisă o notă de informare către toate unităţile de învăţământ din Bucureşti privind avertizarea meterologică.

"Este cunoscut faptul că în Bucureşti practic sunt cuprinşi 250.000 de elevi şi preşcolari în învăţământul de stat şi 30.000 de elevi şi preşcolari în învăţământul privat. Este foarte important să luăm toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa acestora. Având în vedere informarea meteorologică de la această oră, astăzi vom lua măsura analizării în consiliile de administraţie a unităţilor de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în programul de după-amiază, astfel încât cursurile să se încheie cel târziu la ora 10:00", a spus ea.

Ciho a anunţat că, în consiliile de administraţie va fi modificat orarul, astfel încât elevii să ajungă în siguranţă. "Vom ţine legătura cu domnii primari de la nivelul sectoarelor Municipiului Bucureşti şi dacă se impune suspendarea cursurilor, vom proceda conform legii", a precizat Mihaela Ciho.

Firea a cerut, de asemenea, să fie toaletaţi copacii, pentru a nu exista riscul ca aceştia sau crengi să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare şi a cerut poliţiei locale să discute cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utliajele şi macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile.

În Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră, avertizează meteorologii.

Precipitaţiile vor fi de 25 de l/mp, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 - 50 de km/oră.

Etichete: cod galben, elevi, elevi București, furtuna

0/3 COMENTARII
NatalieCap
25 sep 02:06
+0
VOTURI
-0
This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.
nnnx
20 sep 14:08
+0
VOTURI
-0
Citiți și comentariile!https://petitieonline.net/petitie/46895160/comentarii
nnnx
20 sep 11:17
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de transportul subteran al capitalei!https://petitieonline.net/petitie/46895160

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE