Bucureștiul pe lista internațională a siturilor istorice amenințate de distrugereWorld Monuments Fund a nominalizat Bucureștiul pe lista internațională a siturilor istorice amenințate de distrugere. 

Moara lui Assan
Moara lui Assan

Bucureștiul a fost inclus de World Monuments Fund pe lista internațională a siturilor istorice amenințate de distrugere. 

„Bucureștiul are distincția de a fi singura capitală europeană nominalizată pentru situația dezastruoasă in care se afla patrimoniul arhitectural si peisajele culturale”, a declarat  Roxana Wring, Asociația Pro.Do.Mo.

Anunțul vine la scurt timp după ce Președinția României a inclus conservarea și valorificarea patrimoniului cultural ca obiectiv național de securitate în Strategia Naționala de Apărare a României pentru perioada 2015-2019

Pe parcursul celor doi ani cât timp Bucureștiul va fi inclus pe lista World Monuments Fund Watch 2016, experți internaționali vor vizita Bucureștiul pentru a oferi asistența tehnică în elaborarea unei strategii pentru conservarea patrimoniului arhitectural și urbanistic bucureștean. Deasemenea, vor fi organizate evenimente publice de promovare a patrimoniului, workshopuri și seminarii pentru administrația publică locală responsabilă cu protejarea patrimoniului construit.

Nominalizarea Bucureștiului vine ca urmare a inițiativei Asociației Pro.Do.Mo sprijinită de Fundația Pro PatrimonioEtichete: Asociația Pro.Do.Mo, Bucureşti, monumente, sit istoric, World Monuments Fund

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE