Bucureștiul-pe LOCUL 5 ÎN LUME la probleme de trafic. Câte ore pierde un bucureștean în trafic,pe anBucureștiul ocupă locul 5 în intr-un top mondial al orașelor cu cele mai mari probleme de trafic rutier. Conform unui studiu TomTom, la o călătorie medie de 30 de minute cu mașina prin oraș, Bucureștiul a înregistrat 103 ore de întârziere într-un an. 

Bucurestiul-pe LOCUL 5 IN LUME la probleme de trafic. Cate ore pierde un bucurestean in trafic,pe an
Bucureștiul-pe LOCUL 5 ÎN LUME la probleme de trafic. Câte ore pierde un bucureștean în trafic,pe an
Foto: statista.com

Cu alte cuvinte, dacă folosești mașina zilnic în Capitală, pentru un drum care ar trebui să dureze jumătate de oră, la sfârșitul anului vei bifa echivalentul a 4 zile și 4 nopți pierdute în trafic din cauza blocajelor rutiere.

Capitala României este întrecută doar de Instanbul (110 ore), Mexico City (110 ore), Moscova (109 ore) si St. Petersburg (104 ore), se arata intr-un studiu realizat de TomTom, citat de Statista.com.

Specialistii in psihologia transportului de la Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera "PsihoTrafiQ" considera ca ambuteiajele duc implicit la nervozitate si la cresterea accidentelor cauzate de reactiile impulsive. In acelasi timp, blocajele se petrec din cauza numarului foarte mare de masini care circula in Bucuresti, raportat la cel al populatiei, iar solutia principala pentru decongestionarea traficului ar fi optarea oamenilor pentru mijloacele alternative de transport. Potrivit Institutului National de Statistica, in anul 2014, sunt inmatriculate 924.213 autoturisme, la o populatie de 1.883.425 de locuitori, adica o masina la 2 locuitori.

sursa: hotnews.ro.

Etichete: blocaj, trafic, trafic Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE