Bucureştiul poate cheltui 2,3 miliarde de euro din FONDURI EUROPENE în perioada 2014 – 2020Bucureştiul are alocate aproape 2,3 miliarde de euro în perioada 2014 – 2020, a anunţat comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, pe Facebook.

Bucurestiul are aproape 2,3 miliarde de euro FONDURI EUROPENE in perioada 2014 – 2020
Bucureştiul are aproape 2,3 miliarde de euro FONDURI EUROPENE în perioada 2014 – 2020

Corina Creţu a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a discutat cu Gabriela Firea despre pregătirea şi implementarea în Bucureşti a proiectelor finanţate prin fondurile europene structurale şi de investiţii.

Capitala României are alocate aproape 2,3 miliarde de euro în perioada 2014 – 2020. De aceea, am încurajat-o pe doamna Firea să depună toate eforturile pentru a asigura o bună coordonare cu autorităţile centrale din România. Am încredere că noua echipă de la Primăria Generală a municipiului Bucureşti va maximiza absorbţia fondurilor europene, în beneficiul locuitorilor Capitalei", a sustinut Creţu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a plecat, miercuri, într-o vizită de lucru la Bruxelles cu scopul de a identifica posibilităţi de finanţare din fonduri europene pentru proiectele prioritare ale Capitalei printre care se numără extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, refacerea şi modernizarea reţelelor de transport şi a reţelelor de termoficare, distribuire a energiei termice (în beneficiul RADET) şi finalizarea staţiei de epurare Glina.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru, care se va încheia vineri, o delegaţie a Primăriei Municipiului Bucureşti se va întâlni cu directorul Direcţiei Generale de Mediu a Comisiei Europene, Aurel Ciobanu-Dordea, cu care se va discuta despre impactul ecologic al staţiei de epurare Glina, al instalaţiei de tratare şi valorificare a deşeurilor municipale, precum şi alte aspecte privind aplicarea dreptului mediului în România.

Etichete: corina cretu, fonduri europene, fonduri europene bucuresti, Gabriela Firea

0/2 COMENTARII
vlad
09 Sep 13:22
+0
VOTURI
-0
Aham, deci 400 de milioane anual... suma este uriasa, va dati seama ce s-ar putea face cu ea?? Dar sunt incapabili, au ales-o pe Firea care o sa continue politicile lui Oprescu, sau sa copieze "succesul" lui Negoita, care betoneaza si vopseste tot Sectorul 3, dar nu cu fonduri europene ci cu imprumuturi uriase luate de la banci.

Pai uitati-va ca la Piata Sudului, cea mai mare finantare europeana din istoria orasului, a fost irosita complet. Vorbim de 30 de milioane, proiect esential si nu l-au putut organiza si monitoriza corect si o sa aiba intarzieri de 3 ani, pt o constructie care trebuai sa dureze in total doar un an jumate!!! Si e vorba de "doar" 30 milioane.

Nene cu banii aia se pot restaura nu doar toate cladirile cu pericol seismic, toate monumentele din oras... dar s-ar putea trece si la proiecte serioase de urbanizare. Chestii care nici nu au mai fost visate din vremea lui Ceausescu incoace, sau in interbelic... adica sa tragi intregi bulevarde noi, sa regandesti cartiere... Dar lasa, Cretu are incredere in Firea, care nu a rezolvat dupa 3 luni nici tantarii
Vali
09 Sep 09:41
+0
VOTURI
-0
Rezultatul va fi ca nu vom cheltui decat un max de 5% din aceste fonduri deoarece utilizarea lor este atent monitorizata de UE. CU alte cuvinte nu se prea pot fura, deci nu e treaba doamnei Firea care se ocupa de gratuitati si pomeni electorale. 4 ani cu dezvoltare zero!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE