Bucureștiul rămâne fără autobuze electrice. Primăria a anulat și a doua licitațiePrimăria Municipiului București a anulat miercuri și a doua licitație pentru achiziționarea a o sută de autobuze electrice, potrivit anunțului postat pe site-ul de licitații publice. Motivul anulării – ofertele din Turcia și China nu au fost conforme cu cerințele. La prima licitație anulată, ofertanții respinși fuseseră tot din Turcia și China.

STB
STB

Asociația Metrou Ușor critică Primăria Capitalei pentru modul în care a elaborat caietele de sarcini ale celor două licitații și susține că prețul impus de municipalitate a dus la îndepărtarea producătorilor consacrați de autobuze electrice.

"În vreme ce Cluj, Turda sau Brașov au deja autobuze electrice în circulație, la București asistăm la a doua anulare a licitației. Este cea mai elocventă dovadă că, asa cum am mai atras atenția, caietele de sarcini nu reflectă standardele pieței, cu cerințe mult sub nivelul de calitate al producătorilor consacrați. De exemplu, prețul per autobuz a descalificat toți producătorii europeni de renume", arată Asociația Metrou Ușor într-un comunicat de presă.

Ofertele descalificate miercuri au fost depuse de:

– Asocierea turcă TEMSA ULASIM și ANADOLU AUTOMOBIL ROM
– Compania turcă BOZANKAYA OTOMOTIV
– Asocierea dintre un producător român de tractoare (COSTA UTILAJE) și compania chineză Zhengzhou Yutong Bus

Principalele criterii de evaluare a ofertelor au fost prețul, capacitatea de transport și consumul de energie electrica.

Este a doua mare licitație ratată de Primăria București pentru mijloace de transport în comun, după cea de tramvaie, suspendată după o decizie a CNSC, care a cerut reevaluarea ofertei unui competitor turc.

De altfel, companiile turcești au câștigat până acum licitațiile pentru 400 de autobuze Diesel și pentru 100 de troleibuze.

Etichete: autobuze, autobuze electrice, licitaţie, pmb, Primăria Capitalei

0/2 COMENTARII
paul
23 iul 14:13
+0
VOTURI
-0
Primarita are are cu siguranta "afaceri cu turcii" altfel nu se explica de ce insista sa castige ei licitatiile. Probabil case de vacanta ... sau altele. Comunitatea europeana preia in mare parte cheltuielile ptr Autobuze dar ea tot turcisme si chinezarii vrea. Sper sa dispara cat mai repde de pe scena polititica.
Maximus
22 iul 22:50
+0
VOTURI
-0
Unde or fi marii producatori europeni? Cred ca si-au dat seama din timp ca nu pot indeplini cerintele specialistilor din Voluntari.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE