Bucureștiul riscă să nu mai fie acoperit cu semnal de mobil. CE DECIZIE AU LUAT SENATORIIBucureștiul ar putea să rămână fără semnal de mobil. Potrivit unui proiect legislativ, adoptat de Senat, antenele GSM ar trebui amplasate la o distanță de minimum 500 de metri față de unitățile de învățământ, spitale, centrele de plasament și căminele de bătrâni. Decizia finală aparține Camerei Deputaților, iar Ministerul Comunicațiilor avertizează că, dacă regula va fi aplicată, acoperirea Bucureștiului cu semnal de telefonie mobilă ar fi imposibil de realizat.

Bucurestiul risca sa nu mai fie acoperit cu semnal de mobil. CE DECIZIE AU LUAT PARLAMENTARII
Bucureștiul riscă să nu mai fie acoperit cu semnal de mobil. CE DECIZIE AU LUAT PARLAMENTARII

Proiectul adoptat de senatori modifică Legea 154/2012 privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice, stabilind că "amplasarea pe proprietățile publice sau private a rețelelor de comunicații electronice care realizează procesarea și transportul semnalelor prin suport electromagnetic se face la o distanță de minimum 500 de metri față de unitățile de învățământ, unitățile sanitare, centrele de plasament și căminele de bătrâni".

Inițiatoarea proiectului de lege, deputata PNL Diana Tușa, arată că autoritățile trebuie să protejeze cetățenii de riscul expunerii la câmpuri electromagnetice, cei mai vulnerabili la un asemenea risc fiind copiii, pacienții din spitale și vârstnicii.

Proiectul a fost aprobat de Senat, în pofida faptului că membrii Comisiei pentru economie, industrie și servicii din Senat au propus respingerea inițiativei, după ce Ministerul Comunicațiilor a transmis un punct de vedere prin care a precizat că nu susține astfel de prevederi, scrie profit.ro. 

Ministerul consideră că legislația din domeniul sănătății instituie un cadru eficient pentru protejarea populației de radiații ale undelor electromagnetice și că, potrivit unui raport al GSM Association, România s-ar înscrie în media Uniunii Europene privind cerințele legale și durata utilizării stațiilor de bază care compun rețelele mobile de comunicații electronice.

Etichete: antena, Bucureşti, GSM, proiect legislativ, semnal

0/4 COMENTARII
vlad
23 Mar 11:03
+0
VOTURI
-0
Nene, e bataie de joc!! Nu te apuci sa faci o lege ca asta, si sa clamezi protectia la campuri electromagnetice fara sa vii cu niste studii serioase ca chiar este un pericol!!! E usor sa dai legea, iar companiile de telefonie trebuie acum sa investeasca sute de milioane de euro sa-si refaca tot sistemul de antene??? Daca ii este asa de frica de radiatiile astea, presupun ca ea umbla fara telefon mobil?? Cel mai strigator la cer este ca proiectul asta vine din partea unei avocate, nu a unui inginer... pe baza a ce isi face ea proiectul asta de lege???

Si in pus, este ipocrizie totala. Antenele GSM nici nu se compara cu sistemele de antene ale unor ministere. Ia uitati-va ce este pe turnul de antena de la Ministerul de Interne, sau uitati-va cate antene sunt amplasate pe Facultatea de Electronica, multe apartinand Presedentiei!! Sa vina cu studiul, si pe urma se poate discuta... dar nu e cazul.
Hotii
23 Mar 07:37
+0
VOTURI
-0
Bisericile! Ati uitat bisericile!
dumi
22 Mar 22:01
+0
VOTURI
-0
S-a flatulat una o lege, ca sa bifeze si ea ca a facut ceva legistratura asta, ca doar vine campania
Marius
22 Mar 19:41
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE