Buget de 160 de milioane de euro pentru investiții în infrastructura Capitalei, în 2014Primăria Capitalei are în bugetul pe anul acesta o sumă similară cu cea de anul trecut, pentru investiții. 

pasaj Piata Presei
pasaj Piața Presei

Primăria Capitalei va avea în acest an un buget de aproximativ 700 milioane de lei (160 mil. euro), similar cu cel de anul trecut, pentru proiecte de infrastructură, printre proiectele prioritare nu­mărându-se pasajul din Piaţa Presei Libere, dar şi faza a doua a bulevardului Uranus, ce va include un tunel de 800 de metri pe sub dealul Parla­men­tului.

„Bugetul pentru anul acesta nu a fost stabilit, se lucrează pe bugetul provizoriu, raportat la lucrările începute anul trecut. Sperăm să fie un buget cel puţin la nivelul celui de anul trecut. În 2013, la nivel de direcţie generală infrastructură au fost aproximativ 700 de milioane de lei", a spus Mădălin Du­mitru, director general în cadrul Direc­ţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice a Primăriei Capitalei, conform zf.ro.

Bugetul va fi suplimentat prin obţi­ne­rea de finanţări europene pentru une­le proiecte cum ar fi pasajul de la Pia­ţa Sudului. „Având în vedere că se obţin finanţări europene şi că începe un nou ciclu de finanţare 2014-2020, speranţele sunt ca bugetul local să fie similar cu cel din 2013, iar din partea resurselor atrase rambursabile sau nerambursabile să avem surprize plăcute pentru că de fiecare dată când se fi­nali­zează proiecte, benefiicile sunt importante pentru municipalitate", a spus Dumitru.

De altfel, Primăria Capitalei împrumută 7 milioane euro pentru a cofinanța proiectele din fonduri europene.

Etichete: buget, Pasaj Piaţa Presei, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE