Bugetarii vor avea trei zile libere de RusaliiPotrivit Codului Muncii, 31 mai şi 1 iunie, când creștinii-ortodocși sărbătoresc Rusaliile, sunt considerate zile de sărbătoare legale libere. Astfel, cu tot cu sâmbătă, bugetarii vor avea un weekend prelungit la trei zile. 

Bugetarii vor avea trei zile libere de Rusalii
Bugetarii vor avea trei zile libere de Rusalii

Rusaliile, cunoscute și drept Pogorârea Sfântului Duh, reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret.

În Vechiul Testament, Rusaliile sunt, la început, o sărbătoare agricolă de bucurie a evreilor, în care se oferă pârgă din roadele pământului, numită și „Sărbătoarea săptămânilor” Șavuot. Mai târziu, ajunge o aniversare a Legământului, care fusese încheiat la 50 de zile de la ieșirea din Egipt. Și Rusaliile creștine au legătură cu Legământul, fiind o sărbătoare a încheierii lăuntrice a Noului Legământ al harului și iubirii, prin coborârea Sfântului Duh. Rusaliile reprezintă și consacrarea solemnă a Bisericii întemeiate de Iisus Hristos.

Duhul Sfânt nu este dăruit numai Bisericii în ansamblu, ci și fiecărui creștin în parte, cu darurile sale. Minunea Rusaliilor de la Ierusalim se continuă în Biserică, aducând rod în taina Sfântului Mir. De aceea, Rusaliile sunt și o sărbătoare de mulțumire pentru harul Mirului.

Sursa: realitatea.net

Etichete: bugetari, Rusalii, sărbătoare, zile libere

0/2 COMENTARII
Ing.
14 mai 21:06
+0
VOTURI
-0
Sărbătorile legale sunt zile libere pentru TOŢI angajaţii, nu doar pentru cei de la stat. Aşa e legea!
Rusal
14 mai 18:00
+0
VOTURI
-0
Care trei zile sunt 31 mai si 1 iunie?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE