Bugetul asigurărilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat în comisiile de buget-finanţeBugetul asigurărilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat, vineri seară, în comisiile parlamentare de buget-finanţe, cu 26 de voturi "pentru" şi două "împotrivă", fiind introduse o serie de amendamente fără impact bugetar, dar care clarifică prevederile în vigoare pentru 2014 în cazul pensiilor.

Bugetul asigurarilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat in comisiile de buget-finante
Bugetul asigurărilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat în comisiile de buget-finanţe

Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost amendat în comisii prin introducerea prevederii privind valoarea punctului de pensie pentru anul 2014, care se va situa la nivelul de 790,7 lei. Un alt amendament a introdus indicele de corecţie în cazul calculării pensiilor, la nivelul de 1,07, conform Legii pensiilor.

De asemenea, în cazul consilierilor Curţii de Conturi s-a introdus posibilitatea ca aceştia să cumuleze pensia cu salariul şi să recupereze din acest buget despăgubirile obţinute în instanţă, scrie Mediafax.

Amendamentele adoptate au fost acceptate de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, prezentă la dezbateri. Bugetul asigurărilor sociale pentru anul viitor se ridică la 51,88 de miliarde de lei.

Etichete: asigurări sociale, buget, Mariana Câmpeanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE