Bugetul Capitalei va rămâne fără 240 milioane lei la rectificare. DE UNDE SE IAU BANIBugetul Capitalei pentru acest an va fi rectificat în minus cu 240 milioane lei. Potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei Capitalei, banii vor fi luați de la direcțiile din subordinea primarului general, dar și de la Instituțiile subordinate Consiliului General al Municipiului București (CGMB). De la Protecția Mediului se iau 107 milioane lei, în timp ce la Transporturi bugetul a fost redus cu 33 milioane lei. Proiectul va fi supus aprobării CGMB la ședința din această lună. 

Bugetul Capitalei a ramas fara 240 milioane lei la rectificare. Se iau bani de la Transporturi
Bugetul Capitalei a rămas fără 240 milioane lei la rectificare. Se iau bani de la Transporturi

Primăria Capitalei și instituțiile subordinate CGMB au în 2015 un buget total de 4,18 miliarde lei, potrivit hotârârii aprobate de consilierii generali în primăvarea acestui an. Bugetul va fi rectificat însă în această lună, în minus, cu suma de 240 milioane lei, potrivit unui proiect al municipalității. 

Rectificarea bugetară este necesară în condițiile în care veniturile prognozate și aprobate în buget nu s-au realizat integral, în primul rând cele din categoria veniturilor proprii (amenzi, taxe, licențe, venituri din concesiuni și închirieri). De asemenea, o altă cauză o reprezintă faptul că nici în acest an nu s-a reușit demararea procesului de restructurare a RADET și RATB, ceea ce a determinat un nivel de finanțare ridicat, se precizează într-un raport al Primăriei Capitalei. 

Bugetul la Protecția Mediului s-a redus 107 milioane lei, în timp ce de la Transporturi s-au luat 33 milioane lei. La capitolul dezvoltare bugetul s-a redus cu 62 milioane lei, în timp ce de la Cultură, Recreere și Religie s-au luat 43,2 milioane lei

S-au luat bani și de la instituțiile subordonate municipalității. Astfel, de la Administratia Străzilor se taie 18 milioane lei, iar de la Administrația Cimitirelor - 26 milioane lei. Și de la Administrația Grădina Zoologică se taie 7,3 milioane lei.  Bani in plus vor primi Administratia Lacuri Parcuri si Agrement - 11,8 milioane lei si Clubul Sportiv Municipal - 14,5 milioane lei. Subventia la RADET va fi suplimentata cu 50 milioane lei, iar pentru majorarea salariilor functionarilor din primarie se aloca circa 4 milioane lei. 

Primăria Capitalei anunță că va mai exista o rectificare bugetară spre sfârșitul lunii noiembrie. 

 

 

Etichete: buget, Primăria Capitalei, RADET, RATB, rectificare, transporturi

0/2 COMENTARII
Informare DNA
15 Oct 15:49
+0
VOTURI
-0
S-a taiat de la sectoarele supravegheate (cimitire etc.) care nu mai prezinta garantii sigure pentru spaga. Dar ceea ce a ramas a fost redistribuit in interesul sau de directorul buget Vasile Savoiu, mai ales ca momentan cotizatia la Oprescu e sistata. Un exemplu evident este modificarea bugetului Bibliotecii Metropolitane care i-a adus managerului Anca Rapeanu un plus de 3.000.000 lei, cu toate ca legea interzice sporul bugetar pentru institutiile ai caror manageri au dovedit ca in anul anterior au gestionat prost sumele alocate, asa cum este cazul Ancai Rapeanu care, l-a inceputul anului a fost sanctionata de ochii lumii (pentru ca i-a primit acum inapoi) cu taierea a 4.500.000 lei. Cum cei care cunosc dedesubturile din primarie zic ca intre venerabilul Savoiu si juna directoare de la BMB ar exista unele relatii speciale, rezulta ca din aceasta rectificare va avea de castigat nimeni altul decat Vasile Savoiu.
ggg
15 Oct 13:03
+0
VOTURI
-0
exista contract de mentenanta pentru semafoare? daca da de ce stau cu zilele saptamanile defecte ? nu ar trebui sa plateasca cineva aceasta "neinterventie" ? sau contractele au fost facute cu dedicatie ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h