Bugetul ICR pe 2016 a fost suplimentat pentru Anul BrâncuşiBugetul Institutului Cultural Român (ICR) pe anul 2016 a fost suplimentat, sâmbătă, de Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului. Banii alocaţi în plus vor fi folosiţi pentru organizarea evenimentelor ocazionate de Anul Brâncuşi.

Bugetul ICR pe 2016 a fost suplimentat pentru Anul Brancusi
Bugetul ICR pe 2016 a fost suplimentat pentru Anul Brâncuşi
Foto: timetv.ro

"Vom lua 500.000 de lei de la Ministerul Finanţelor Publice, de la bunuri şi servicii, pentru Anul Brâncuşi. Înţelegem această datorie morală pe care noi, cu toţii, o avem şi MFP este primul care face acest pas în întâmpinarea solicitărilor", a declarat ministrul de Finanţe, Anca Dragu, la dezbaterile din Comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului.

ICR a solicitat suplimentarea bugetului pentru anul 2016, punctând faptul că vineri, în Comisiile de cultură ale Parlamentului, a fost aprobat un amendament care prevedea suplimentarea bugetului instituţiei cu 3,8 milioane de lei.

"Anul viitor va fi dedicat lui Brâncuşi şi trebuie să organizăm mai multe evenimente. (...) Aceste cheltuieli vor fi foarte mari şi vor fi organizate conferinţe internaţionale şi expoziţii de mare anvergură şi de mare impact", a afirmat vicepreşedintele ICR, Nagy Mihaly Zoltan, citat de Agerpres.

Potrivit proiectului legii bugetului de stat pe anul 2016, Institutului Cultural Român i-a fost alocată suma de 36.664.000 de lei cu 16,39% mai mare decât cea alocată anul acesta.

Etichete: buget 2016, Institutul Cultural Român

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE