Negoiță construiește un misterios zid de beton pe Bulevardul Unirii, lângă pergole și "Stonehenge"Bulevardul Unirii a devenit treptat un muzeu al kitsch-ului, după ce primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și-a propus să-i ofere o imagine modernă, asemănătoare celor din marile capitale europe. Ultima invenție - un zid de beton înalt de aproximativ 3,5 m amplasat lângă Magazinul Unirea.

Până acum edilul Robert Negoiță a instalat pe "Bulevardul Unirii - Bulevardul Artelor" pergole multicolore în culori țipătoare, lumini de discotecă (benzi led multicolore instalate sub jardinierele din granit masiv), o statuie cu un unicorn alb pentru care primăria a plătit 3900 lei, dar și câteva pietre din marmură neagră - "Stonehenge de Unirii" - cum le-au poreclit internauții.

Dar primarul nu se oprește aici. Lista investițiilor culturale marca Robert Negoiță continuă cu o fântână arteziană din granit masiv asortată și cu un zid de beton construit fix în mijlocul trotuarului, lângă Magazinul Unirea.

zid

Zidul din beton ar putea fi unul dintre acele "elemente urbane ce vor aduce un plus de identitate zonei" ce se regăsesc într-un proiect propus de primarul Robert Negoiță și adoptat de consilierii locali, însă nu se cunosc mai multe detalii despre această operă de artă de pe Bulevardul Unirii.

Zidul de aproximativ 3,5 m delimitează Magazinul Unirea de zona cu locuri de parcare pe care o amenajează primăria pe acest bulevard. Lucrările sunt încă în desfășurare, ba mai mult, acestea au început cu aproape două săptămâni înainte ca proiectul să primească votul consilierilor locali.

ziduul

Astfel, zona Unirii va deveni atractivă, însă nu pentru activități cultural-artistice, ci mai curând pentru activitățile ilegale ale parcagiilor. Mai multe detalii aici.

Reamintim că în zona Magazinului Unirea și Tribunalului București se vor monta "elemente decorative urbane ce vor aduce un plus de identitate locului totodată constituind repere atât vizuale cât și spațiale", potrivit unei hotărâri aprobate de consilierii locali în ședința extraordinară din 20 octombrie. Amenajarea tronsonului dintre Tribunalul București și Magazinul Unirea va costa opt milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Negoiță montează noi pergole și jardiniere cu bandă LED pe Bd. Unirii, de 8 milioane de euro

Potrivit proiectului prezentat sub denumirea "Valorificarea spațiului urban din zona B-dul Unirii în vederea creșterii atractivității", modernizarea Bulevardului Unirii constă în crearea unei bariere de flori, arbuști și pomi, modernizarea spațiilor verzi, inclusiv cu instalarea de sisteme automate de irigare. Zona pietonală se va modeniza prin refacerea pavajului cu granit antiderapant, prin schimbarea bordurilor și a stâlpilor de blocare a accesului auto.

În plus, în cele opt milioane de euro este inclusă și montarea de noi pergole și de jardiniere din granit masiv cu bandă de leduri.

Kitsch-ul marca Robert Negoiță

Câteva pietre de marmură, asemănătoare celor folosite la morminte, au fost instalate aproape de Piața Alba Iulia.


Mai multe detalii, aici.

Tot pe Bd. Unirii a poposit și "Unicornul cu puță" - contra sumei de 300 de lei pe zi. 

După ce a fost acuzat în repetate rânduri că a urâţit Bulevardul Unirii prin instalarea, iniţial, a unei pergole mov şi apoi a altora multicolore, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (PSD), a inaugurat şi o piaţă a regiunilor României în cadrul evenimentului "Arte în stradă". "Piaţa regiunilor" cuprinde un ansamblu monumental reprezentând regiunile ţării.

A mai apărut un kitsch pe Bulevardul Unirii, lângă pergola mov. FOTO și VIDEO 

Lucrările de reamenajare și modernizare a sectorului 3 nu se limitează la zona Centrală. O serie de alte investiții și lucrări controversate au început în zona Bd. Camil Ressu, Bd. 1 Decembrie 1918, pe alei din spatele bulevardelor unde se betonează copacii pentru parcări și pe străzi precum Gheorghe Petrașcu unde se amenajează parcări prin betonarea cu dale a pământului dintre copaci.

CITEȘTE ȘI: Gorilele lui Negoiță pun pe fugă cetățenii care vor să îi pună întrebări VIDEO 

Robert Negoiță: Sala multifuncțională din IOR se va face! Nu vă place, mergeți în alt sector! VIDEO

Robert Negoiță pare de nestăvilit, deși locuitorii au început să-și manifeste nemulțumirile atât în mediul online prin petiții și grupuri de discuții, cât și prin solicitarea încetării betonării spațiilor verzi în cadrul ședințelor Consiliului Local Sector 3. Detalii aici.

Etichete: Bulevardul Artelor, Bulevardul Unirii, fântâna arteziană, parcari, pergole, realitatea, robert negoita, Sectorul 3, unicorn

0/4 COMENTARII
Dan
16 nov 10:44
+0
VOTURI
-0
Ai lu' S. Negoita ii acuzau pe PDL-isti ca Videanu se ocupa cu - panselutele ! Faceti acum diferenta intre cheltuielile pt. panselute si cele pentru kilometrii de "borduri" de fapt niste grinzi masive de beton si nu numai... Probabil, pentru scuipatorii de seminte, vandalii spatului public, pensionatii inainte de vreme care n-au ce face cu timpul, umbland haihui si holbandu-se tamp la cei care merg cu tel, pe strada - au sens ineptiile alea facute si pe banii lor...
vlad
15 nov 05:25
+0
VOTURI
-0
Ii urez lui Negoita sa faca inchisoare peste cativa ani pentru ambitiile astea :)).... e clar ca si-a batut joc de toate legile cand s-a apucat de lucru pe Bd Unirii....poate iese Johannis si DNA-ul o sa continue sa lucreze sa-l prinda si pe asta.
Cris
14 nov 17:54
+0
VOTURI
-0
Ala e zidul la care vor fi executati la foc automat toti oponentii proiectelor "culturale" din sectorul 3 sau cei care nu inteleg perfect distinctia intre borduri colorate si betoane colorate de incadrarea bordurilor.
GGG
14 nov 10:28
+0
VOTURI
-0
Primaria Capitalei si prietenul lui Negoita si PSD-ist de seama, dar independent, Oprescu, ce face, ca bd. Unirii este in gestiunea Primariei Generale? Chiar face fiecare ce vrea in orasul asta? Ce groaznic, sa amenajezi un oras dupa prostul gust al unui ghertoi ca Negoita!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE