Bulevardul Unirii, în șantier și după trei ani. Primarul Negoiță plantează levănțică FOTOGALERIELUCRĂRI BULEVARDUL UNIRII. Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță (PSD), a început să planteze ghivece de levănțică în scuarurile de pe Bulevardul Unirii, în condițiile în care, după aproape trei ani de lucrări de reabilitare, bulevardul este și acum în șantier, proiectul nefiind finalizat în totalitate. În plus, lucrările începute în 2013 pe Bulevardul Unirii, pentru care Consiliul Local Sector 3 a alocat circa 9 milioane euro, au fost declarate ILEGALE de către Curtea de Conturi, spațiile verzi de pe bulevard fiind în administrarea Primăriei Capitalei, nu a primăriei de sector, aspectul fiind remediat în timpul controlului. 

LUCRĂRI BULEVARDUL UNIRII. Chiar dacă Bulevardul Unirii este în șantier de aproape trei ani, lucrările nefiind finalizate nici până acum, Primăria Sectorului 3 a început să planteze levănțică în scuaruri.

Reamenajarea spațiilor verzi de pe șantierul Bulevardului Unirii este realizată de Administrația Domeniului Public Sector 3. "Avem câteva sute de ghivece de lavandă de pus aici. Terminăm repede", ne-a spus unul dintre angajații instituției surprinși la lucru, în cursul zilei de miercuri. 

LUCRĂRI BULEVARDUL UNIRII.  Levănțica sau lavanda (Lavandula angustifolia) este o specie de plante din genul Lavandula, familia Lamiaceae. Este o plantă aromatică și medicinală, cu tulpini ramificate în tufă, înaltă de 30–50 cm, frunze mici, înguste și flori albastre parfumate. Originară fiind din regiunile calcaroase și muntoase mediteraneene, în România crește cultivată și înflorește toată vara.

Citește și TOP 10 cele mai stupide și nocive investiții ale Primarului Robert Negoiță în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a început să planteze ghivece de levănțică pe Bd. Unirii, în ciuda faptului că bulevardul este încă în șantier. Acum, parcarea auto construită în spic lângă magazinul Unirea arată deplorabil, fiind plină de gropi.

LUCRĂRI BULEVARDUL UNIRII. Mai mult, în fața Tribunalului București spațiul verde a fost complet distrus, iar pe partea cealaltă a arterei zac mormane de gunoaie rezultate din construcții. 

Primăria condusă de Negoiță a refuzat, în repetate rânduri, să facă publice sumele cheltuite pentru amenajarea Bulevardului Unirii, precum și lucrările executate aici. 

9 milioane de euro pentru amenajrea ILEGALĂ a Bulevardului Unirii

LUCRĂRI BULEVARDUL UNIRII. Amenajarea bulevardului Unirii a început în anul 2013, pentru această lucrare Consiliul local Sector 3 alocând suma de aproape 9 milioane de euro, bani de la bugetul local al instituției condusă de Robert Negoiță.

Tot de atunci, Curtea de Conturi a constatat că bugetul Sectorului 3 a fost prejudiciat cu mai mult de șase milioane de lei, întrucât Primăria Sectorului 3 a făcut investiții pe o arteră care nu îi aparține, bulevardul Unirii fiind în administrarea Primăriei Municipiului București. Chiar dacă Sectorul 3 a solicitat Consiliului General al Municipiului București să ia bulevardul Unirii, proiectul a fost respins de consilierii generali.

LUCRĂRI BULEVARDUL UNIRII. În ciuda neregulilor constatate de inspectorii Curții de Conturi, administrația locală a continuat lucrările pe Bulevardul Unirii, respectiv amenajarea de parcări în spic, modernizare trotuare și amplasare borduri pe marginea spațiilor verzi. 

Ce lucrări s-au realizat pe Bd. Unirii

Potrivit unui raport al Curții de Conturi, în anul 2014 Sectorul 3 a plătit către ADPB SA 120 milioane de lei. Din acești bani, 32,2 milioane lei s-au dus numai pe proiectul de la Unirii, după cum urmează:

- lucrări amenajare structuri de beton diverse culori, borduri și rigole din granit, pavaj ornamental din granit, leduri, garduri metalice - 20,4 milioane lei

- lucrări de amenajare (umplere pământ) - 3,75 milioane lei

- lucrări de reamenajare pergolă (14 bucăți) - 681.000 lei

- lucrări de realizare sistem de irigații automatizate - 451.000 lei

- lucrări diverse de amenajare peisagistică și întreținere spații verzi - 6,9 milioane lei. 

LUCRĂRI BULEVARDUL UNIRII. "Se poate observa că peste 63% din lucrările efectuate în anul 2014 sunt lucrări de amenajare: structuri de beton diverse culori, borduri și rigole din granit, pavaj ornamental din granit și garduri metalice care sunt lucrări de investiții de amenajare a trotuarelor pe această arteră și doar 37% reprezintă amenajare de spații verzi. Trebuie menționat că la data auditului, spațiul verde adiacent Bulevardului Unirii se află în administrarea Primăriei Municipiului București, prin Administrația Străzilor, nefiind perfectat un protocol cu Sectorul 3 pentru predarea acestuia. În concluzie, din acest exemplu, se reține efectuarea unor cheltuieli ineficiente și neeconomicoase prin utilizarea de sume importante pentru lucrări de constructii și reamenajarea unor spații verzi pietonale, nedeținute în administrare, în contradicție cu obiectivele din programul de reabilitare a domeniului public și spațiilor verzi aprobat de sector", se arată într-un raport de audit al instituției. 

LUCRĂRI BULEVARDUL UNIRII. Cu toate că a fost aspru criticat și de opinia publică din cauza pergolelor multicolore amplasate pe Bd. Unirii, primarul Negoiță a continuat amenajările prin împrejumuirea trotuarelor cu luminițe colorate, lângă magazinul Unirea fiind instalat și un "nai întors", după cum au explicat atunci autoritățile. Acum, în locul zidului "înierbat" a rămas o bucată de beton "cheală", pe care se ridică doar câteva fire de iederă. 

Etichete: Bulevardul Unirii, lavanda, levantica, lucrari bulevardul unirii, plantare flori, robert negoita, Sectorul 3

0/5 COMENTARII
gabriel
20 mar 23:18
+0
VOTURI
-0
Planteaza si chioscuri de lemn pe trotuar si rulote pe linga magazinul Unirea creind o mare tiganeala.
Marius
18 mar 14:12
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
Florin
18 mar 12:40
+0
VOTURI
-0
Cu ce imbunatateste viata cetatenilor ? vai de capu lor .. nu au nici o idee cu adevarat buna pentru cetatean . vopseste borduri , betoneaza copacii si pe urma ii vopseste . de banii aia mai bine facea un centru cultural sau un spital de exemplu .
Cris
18 mar 12:03
+0
VOTURI
-0
Acest articol este electoral-tabloid. Mandatul lu Negoita a inceput acu 4 ani, adica in 2012, si de atunci s-au produs sute de abuzuri pe care ncio presa tabloida nu le-a bagat in seama... Intr-adevar transeele alea de beton sunt sinistre si numai un tzaranoi ca Negoita putea sa le gaseasca o utilitate practica (ca o ia pamantul la vale...).
Gabriel
18 mar 10:12
+0
VOTURI
-0
Nemernicul de primar planteaza chioscuri de lemn mizerabile pe trotuarul de pe Bd. Unirii. Nemaivorbind de tiganeala cu rulotele de pe trotuarul de la magazinul Unirea. Spaga si iar spaga.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h