Bunurile fostului premier moldovean Vlad Filat, puse SUB SECHESTRUProcurorii din Moldova au iniţiat procedura de punere sub sechestru a bunurilor deţinute de fostul prim ministru Vlad Filat.

Bunurile fostului premier moldovean Vlad Filat, puse SUB SECHESTRU (Foto moldova24.info)
Bunurile fostului premier moldovean Vlad Filat, puse SUB SECHESTRU (Foto moldova24.info)

Cinci automobile Toyota Land Cruiser, Mercedes S-Klasse, Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne şi Mercedes Viano, aparţinând politicianului Vlad Filat, au fost deja ridicate în cadrul dosarului instrumentat de procurori şi aduse luni în curtea CNA, informează Unimedia.info, citat de Mediafax.ro.

"Maşinile nu sunt sub sechestru. Ele au fost ridicate şi aduse la CNA în cadrul dosarului penal pentru a fi folosite în calitate de probe, având statut de corpuri delicte. Pentru a fi puse sub sechestru trebuie să fie demonstrat că acestea constituie probe în cadrul dosarului", a precizat ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Aceste automobile figurează în mărturiile controversatului om de afaceri Ilan Shor, în prezent primar al oraşului Orhei, depuse săptămâna trecută la Procuratura Generală, notează site-ul Moldova.org.

"La solicitarea lui V. Filat, în perioada anilor 2012-2014, prin intermediul companiilor pe care le controlam, erau procurate automobile de model Mercedes Viano, de care el se foloseşte şi în acest moment şi care este înregistrat pe numele companiei Dufremall, două maşini Volkswagen Touareg, Porsche Macan, Toyota Land Cruiser şi altele care au fost înregistrate pe persoane afiliate lui, indicate de acesta, dar pe care nu le cunosc", scrie în autodenunţul lui Shor.

De altfel, procurorii moldoveni au anunţat luni că a fost iniţiată procedura de punere sub sechestru a bunurilor care aparţin fostului lider al PLDM Vlad Filat, relatează site-ul Prime.md.

Procurorii anticorupţie au afirmat de asemenea că au găsit, în timpul percheziţiilor la domiciliul fostului premier Vlad Filat, acte care ar confirma parţial acuzaţiile descrise în denunţul lui Shor.

"Am depistat la domiciliul lui Vladimir Filat acte care atestă o legătură incontestabilă asupra obiectului pe care îl documentăm, prin care se confirmă în mare parte acel autodenunţ şi prin care se face o legătură cauzală cu fraudele de la Banca de Economii şi celelalte două bănci", a declarat procurorul Adriana Beţişor.

Printre actele ridicate s-ar găsi şi documente secrete de la mai multe instituţii de stat.

Etichete: corupţie, sechestu, vlad filat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE