Bursele europene au revenit pe creştere, marţi, după căderea de luniDupă ce luni au înregistrat scăderi semnificative ca urmare a îngrijorărilor provocate de efectele încetinirii economiei chineze asupra creșterii economice mondiale, bursele europene au revenit pe creștere marți dimineață, încă de la debutul tranzacţiilor.

Bursele europene au revenit pe crestere, marti, dupa caderea de luni
Bursele europene au revenit pe creştere, marţi, după căderea de luni
Foto: oradetimis.oradestiri.ro

La ora 9,00 (7,00 GMT), încă din primele minute de la debutul tranzacțiilor, Bursa de la Londra era în creștere cu 1,49%, cea de la Frankfurt înregistra un avans de 1,74% iar principalul indice al bursei de la Paris afișa o creștere de 1,42%, transmite AFP, citat de Agerpres.

Bursele europene nu au recuperat însă decât o mică parte din pierderile înregistrate luni, o adevărată zi neagră pentru piețele bursiere mondiale care în Europa a fost marcată de scăderi generale de aproximativ 5%. Cu toate acestea, este de remarcat că bursele europene și-au revenit chiar dacă piețele asiatice continuă să înregistreze marți o zi dificilă și unele dintre ele, în special Bursa de la Shanghai, au închis cu o cădere de 7,63%.

Potrivit firmei franceze de brokeraj Aurel BGC, 'indicii bursieri europeni și americani își vor reveni pe termen scurt. În plus, dacă nu există îndoieli cu privire la încetinirea economiei chineze, scenariul unei aterizări dure a devenit mult mai ipotetic'.

Analiștii sunt de părere că piețele bursiere vor rămâne sub presiune încă o perioadă, în lipsa unor noi măsuri convingătoare anunțate de autoritățile de la Beijing.

Etichete: Bursa, scădere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h