Buşoi: Trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor în subordinea PMB, o idee proastăPreședintele PNL București, Cristian Bușoi, consideră că trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor în subordinea Primăriei Generale este o idee "proastă" a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru că Municipalitatea "nu are capacitatea" de a gestiona această companie care are nevoie de investiții "de sute de milioane de lei anual".

"De ce este nevoie să treacă compania Metrorex în subordinea doamnei primar Firea și ce va aduce asta bun companiei Metrorex și bucureștenilor — nu este deloc clar. Primarul Firea are o experiență periculoasă în materie de gestionat companii: RADET a fost condusă de dna Firea spre insolvență, iar la RATB a fost schimbată intempestiv conducerea pentru a face loc unor 'oameni de bine'", precizează miercuri Bușoi.

Potrivit acestuia, în locul studiului de fundamentare a deciziei, primarul general prezintă citate din Liviu Dragnea.

"Faptul că dl Dragnea, ca ministru al Dezvoltării, a vrut să treacă Metrorex la Primăria București, pentru a se pune bine cu domnul Oprescu, este argumentul suprem. Care argument este reluat și întărit, prin faptul că urmașa domnului Dragnea la Ministerul Dezvoltării, dna Shhaideh, a vrut și dumneai — surpriză! — același lucru ca domnul Dragnea, adică trecerea Metrorex la Primărie. În concluzie, pentru că dl Dragnea și dna Shhaideh au vrut să treacă Metrorex la Primărie, dna Firea ne spune că este bine ca Metrorex să treacă la Primăria Generală", susține Bușoi.

În opinia acestuia, Primăria Generală ''se chinuie acum să gestioneze RADET și RATB''.

''Alocarea bugetară pentru 2017 arată clar acest lucru, prin sumele reduse alocate investițiilor. În condițiile în care la ambele companii este nevoie de investiții ca de aer, Primăria dă la RATB 121 de milioane de euro — subvenția la transport și doar 11 milioane euro investiții. Iar la RADET, primarul Capitalei a alocat 106 milioane de euro pentru subvenție și doar 19 milioane euro pentru investiții'', arată Bușoi.

Etichete: busoi, Metrorex, pmb, Primăria Bucureşti

0/1 COMENTARII
milu
31 Mar 18:50
+0
VOTURI
-0
bai tirbusoi, tu chiar esti idiot. ai fost la bruxelles si degeaba. acolo metroul este la caile ferate belgiene? unde in lume mai este situatia din romania? da voi pdelistii sunteti idioti din fire si gica contra. daca nu luati voi spaga, e nasol. lasa ca tu ai experienta bogata le primaria capitalei: ai fost propus si apoi retras. mai ai tupeul sa vorbesti? ps. radet a intrat in insolventa din cauza conducerilor pdeliste dar tu o te faci ca ninge in iulie. un cretin patentat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE