Bustul Papei Ioan Paul al II-lea a fost inaugurat în Capitală. GALERIE FOTOBustul realizat în bronz este opera sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begić şi a fost pus la dispoziţie, gratuit, de Nunţiul Apostolic din România, iar soclul din marmură pe care a fost amplasat bustul a fost achiziţionat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic. Monumentul a fost amplasat la intersecţia străzii Schitu Măgureanu cu strada Pictor Constantin Stahi, foarte aproape de locul în care Papa Ioan Paul al II-lea a fost cazat în timpul şederii sale în România. Începând de luni, piaţeta în care a fost amplasat bustul va purta numele Papei Ioan Paul al Doilea.

Inaugurarea a avut loc în prezenţa primarului general Sorin Oprescu şi a Nunţiului Apostolic din România, Arhiepiscop Francisco Javier Lozano şi a IPS Ioan Robu, Mitropolit al Bisericii Catolice, Arhiepiscop de Bucureşti. De asemenea, la eveniment au participat şi Râzvan Theodorescu, Constantin Bălăceanu-Stolnici, dar şi Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein.

"A fost fără doar şi poate unul sau poate cel mai necesar bărbat al sfârşitului de veac XX. A fost omul care a scuturat Cortina de Fier, cortină care s-a prăbuşit şi prin eforturile sale. A fost persoana care a ştiut să dialogheze, să asculte, să povăţuiască, să înveţe, să ierte şi să ceară iertare", a spus primarul general la dezvelirea bustului Papei Paul Ioan Paul al II-lea.

"Papa Paul Ioan al II-lea a fost cea mai mare autoritate morală a timpurilor noastre", a spus şi Nunţiul Apostolic din România, Excelenţa Sa, Arhiepiscop Francisco Javier Lozano.

Evenimentul a avut loc în amintirea vizitei istorice pe care Ioan Paul al II-lea a efectuat-o în România în 7-9 mai 1999 şi cu ocazia ridicării la cinstea altarelor a fericitului Papă (1 mai 2011). Amplasarea bustului Papei Ioan Paul al II-lea în Bucureşti este o iniţiativă a Nunţiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Generală a Capitalei.

Etichete: bust, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Florentina
02 aug 08:41
+0
VOTURI
-0

Este bine venita precizarea privind provenienta statuii:a fost platita de Vatican,iar Primaria Generala a venit doar cu amplasamentul!Asta ca sa fie lamuriti unii si altii(se stiu ei care),ca Sorin Oprescu si municipalitatea nu au dat bani pentru executia acestui bust.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE