CAB discută cazul hackerilor care au spart sistemul de supraveghere al Poliţiei din WashingtonCurtea de Apel Bucureşti discută marţi cererea autorităţilor americane de extrădare a doi cetăţeni români, Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru, acuzaţi că s-au infiltrat în sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale departamentului Poliţiei din Washington.

Mihai Alexandru Isvanca si Eveline Cismaru, acuzati ca s-au infiltrat in sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale departamentului Politiei din Washington
Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru, acuzaţi că s-au infiltrat în sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale departamentului Poliţiei din Washington

Pe 16 decembrie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a dispus ca Mihai Alexandru Işvanca să fie arestat preventiv, în timp ce Eveline Cismaru a fost plasată în arest la domiciliu, în aşteptarea procesului de extrădare.

Potrivit AFP, o plângere depusă de guvernul american, dată publicităţii la Washington, menţionează că cei doi hackeri, Mihai Alexandru Işvanca, 25 de ani, şi Eveline Cismaru, 28 de ani, sunt acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice.

Departamentul Justiţiei din SUA a făcut cunoscut că hackerii au reuşit, la începutul lunii ianaurie 2017, să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de poliţie, infectând sistemele informatice cu viruşi de tipul "ransomware", pentru a încerca să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor.

Afacerea "a fost de cea mai înaltă prioritate", deoarece a avut impact asupra pregătirilor pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, au precizat procurorii americani.

Secret Service - însărcinat cu protecţia preşedintelui şi a anturajului acestuia -, precum şi alte agenţii "s-au asigurat rapid că sistemul camerelor de supraveghere este sigur şi operaţional".

Etichete: CAB, hackeri, hackeri romani

0/1 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU!
23 ian 20:09
+0
VOTURI
-0
Oferta noua munca part-time exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE