Unde poți serba ziua copilului tău, GRATUIT: La Muzeul de Jucării din BucureștiCei mici pot să-și serbeze ziua de naștere într-o atmosferă specială în singurul Muzeu de Jucării din București. Părinții care doresc să le ofere copiilor o zi de naștere de neuitat trebuie să facă doar o rezervare la Direcția de Asistență Socială a Municiupului București (DGASMB). Spațiul Muzeului de Jucării, mobilierul și jucăriile sunt puse la dispoziție gratuit. 

Pe lângă multitudinea de păpuși și plușuri de toate dimensiunile, Muzeul de Jucării "Mansarda cu Povești" mai are drept exponate unicorni, teletubbies, jucării pentru bucătărie, păpuși matrioșka, soldăței, roboți și tot felul de mașinuțe. De altfel, în muzeu sunt expuse și cele mai reușite creații ale copiilor din centrul "Curcubeul Magic".

Copiii din București își pot serba ziua de naștere în incinta Muzeului de Jucării, fiind înconjurați la petrecere de o mulțime de jucării. Singura condiție pentru a organiza ziua de naștere a copilului la muzeu este ca la sfârșitul petrecerii părinții să se ocupe de curățenie. 

"Vara există o cerere mai mare pentru serbarea zilelor de naștere pentru că e vacanță. În orice zi a săptămânii, după ora 18:00 când se închide creșa, se poate începe petrecerea de la muzeu. Până acum toți părinții au ales să organizeze petrecerea în weekend, însă nu avem un program strict. Muzeul este deschis pentru petreceri oricând atât în timpul zilelor de lucru, cât și în weekend. Părinții pot aduce sucuri și prăjituri, iar noi le oferim gratuit spațiul muzeului, măsuțe și scăunele. Copiii se pot juca atât în incinta muzeului, cât și în grădina centrului unde există și loc de joacă cu nisip", ne-a explicat Valentin Dinu, coordonatorul centrului "Curcubeul Magic".

Muzeul de Jucării a apărut datorită unui alt proiect al DGASMB, Spitalul de Jucării, care a fost gândit ca un proiect mic care a cfrescut în timp și a dat naștere altor proiecte precum este și Magazinul Comunitar Gratis. B365.ro a scris despre singurul magazin cu produse gratuite din București AICI.

În loc să arunce o jucărie care este frumoasă, dar cu care nu se mai poate juca nimeni, reprezentanții direcției au ales să pornească acest nou proiect, să salveze acele jucării și să le transforme în exponate ale singurului Muzeu de Jucării din București.

"Oamenii au înțeles că Spitalul de Jucării este un centru de colectare a deșeurilor și nu unul de colectare a jucăriilor uzate fizic sau chiar moral. Din această neînțelegerea creată la început, primeam tot felul de jucării care nu mai puteau fi reparate. Astfel, am creat Muzeul de Jucării care se află la mansarda centrului Curcubeul Magic", povestește Iuliana Ghiță, Director Coordonare Asistenţă Socială.

CITEȘTE ȘI: Aveti jucării de reparat? Puteti să le donati singurului Spital de Jucării din București

Muzeul de Jucării "Mansarda cu Povești" are deja peste 5000 de exponate în vitrine. Jucăriile expuse aici reprezintă o atracție atât pentru copii, cât și pentru părinții care pot retrăi clipele copilăriei alături de jucăriile preferate. Cine își mai amintește de jucăriile teletubbies și de roboțeii Deep Sea cu siguranță va aprecia exponatele din muzeu. Iuliana Ghiță ne-a povestit că cele mai vechi jucării datează din anii 1940-1960.

Părinții care doresc să ofere micuților o atmosferă de vis de ziua lor de naștere pot face rezervări la Direcția Generală (DGASMB), la numărul de telefon 021 314 23 15.

Muzeul de Jucării "Mansarda cu Povești" se află în incinta centrului de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii cu vârstele cuprinse între 0-3 ani „Curcubeul Magic", Calea Șerban Vodă nr.48.

Etichete: dgasmb

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h