Un cadru didactic de la un liceu din Brăila propune "dreptul profesorului de a purta armă în şcoală"Anchetă la Liceul de Artă din Brăila a deschis după ce un dascăl a scris pe Facebook, ca reacţie la sugestia Consiliului Elevilor privind folosirea telefoanelor mobile în şcoli, că propune "dreptul profesorului de a purta armă în şcoală" pentru a-i "împuşca" pe cei ce nu predau telefonul.

Cadru didactic de la un liceu din Braila propune "dreptul profesorului de a purta arma in scoala"
Cadru didactic de la un liceu din Brăila propune "dreptul profesorului de a purta armă în şcoală"

Pe 9 ianuarie, profesorul de vioară Ştefan Lupu de la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" din Brăila a postat, pe contul său de Facebook, un mesaj prin care propune "dreptul profesorului de a purta armă în şcoală", ca o reacţie la propunerea Consiliului Naţional al Elevilor de a fi permisă folosirea telefoanelor mobile în incinta unităţilor de învăţământ, scrie Mediafax.

Conducerea unității de învățământ a reacționat și a declanșat o anchetă. 

"Fără glumă! Sunt şi eu unul din cei care se tem de «ziua de mâine» a şcolii româneşti! Aşa că îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul «drept» al folosirii telefoanelor mobile în şcoală de către elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în şcoală! De ce? veţi întreba... Pentru a-l împuşca pe «elevul» care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O să credeţi că sunt nebun! Foarte bine! În acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar - înaintea celui destinat profesorilor - pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii să adopte un comportament corespunzător vizavi de anumite reacţii!...(..) Eu mai am 5-6 ani până la pensie şi - credeţi sau nu - vreau să ies din şcoală teafăr şi nevătămat («cu toate ţiglele pe acoperiş»)!... Domnule Ministru al Educaţiei Naţionale, aveţi un nume predestinat! Încercaţi să nu-l faceţi de ruşine!... La mulţi ani şi multă minte cui trebuie!...", a scris profesorul Ştefan Lupu pe Facebook.

Directorul Liceului de Artă din Brăila, Niculai Enea, a declarat că a avut o primă discuţie cu profesorul Ştefan Lupu, iar acum acesta regretă cele scrise pe Facebook. Cu toate acestea, directorul va propune întrunirea Comisiei de Etică şi Integritate pentru a analiza în ce măsură comentariul profesorului a afectat imaginea şcolii.

Etichete: arma, elevi, etelfon mobil, liceu, profesor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE