Câinii maidanezi nu mai pot fi eutanasiaţiOrganizaţia Vier Pfoten anunţă că normele de aplicare a legii pentru gestionarea câinilor fără stăpân au fost suspendate. Curtea de Apel București a pronunțat, vineri, o decizie în favoarea organizației menţionate, suspendând, astfel, normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân. Vier Pfoten a contestat normele în instanţă pentru că le-a considerat abuzive, restrictive şi în contradicţie cu legea în sine.

Cainii maidanezi nu mai pot fi eutanasiati
Câinii maidanezi nu mai pot fi eutanasiaţi

Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, Hotărârea de Guvern este suspendată în întregime.

Decizia instanţei AICI

Efectul imediat este acela că legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare și, drept consecință, nu mai există un cadrul legal pentru reglementarea capturării și uciderii câinilor fără stăpân.

"Decizia Curții de a suspenda normele de aplicare reprezintă un semnal clar și independent că noua lege care permite uciderea câinilor nu funcționează. Suntem astfel și mai încrezători în obiectivul nostru de a determina o gestionare rațională, și nu emoțională, a situației câinilor fără stăpân. 62% dintre români au spus recent că sunt împotriva eutanasiei câinilor. Este deci timpul ca Guvernul să transforme dorința lor într-o lege nouă care să aducă străzi sigure fără a mai ucide câini", a declarat Gabriel Păun, director de campanii, VIER PFOTEN, printr-un comunicat de presă remis B365.ro.

Hotărârea de Guvern 1059/2013 pentru aplicarea legii de gestionare a câinilor fără stăpân a intrat în vigoare în octombrie 2013, după ce un copil și-a pierdut viața în urma atacului unor câini.

Până în prezent, mii de câini au fost uciși în mai multe orașe, inclusiv în București, ceea ce a atras critici ale normelor de aplicare, inclusiv contestarea acestei HG la Curtea de Apel.

Etichete: caini fara stapani, vier pfoten

0/2 COMENTARII
cetatean irec
23 Jun 16:21
+0
VOTURI
-0
Se poate face RECURS

Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune suspendarea executării H.G. nr.1059/2013 până la pronunţarea instanţei de fond.Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 20.06.2014.
Ion
23 Jun 15:06
+0
VOTURI
-0
Astea cu protectia animalelor sunt nebuni.
Daca tot iubesc atat de mult caini sa ii ia aca sa la ei pentru a nu mai cheltui primariile sute de mii de lei pe hrana cainilor.

Sunt curios daca judecatorul sau un apropiat al lui este membru intr-o organizatie de protectie a animalelor. Daca DA, atunci hotararea este ilegala.

Si unde ati facut sondajul de a reiesit ca peste 60% din romani nu sunt deacord cu eutanasierea?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h