Călătoria cu metroul, plătită cu cardul bancar direct la turnicheţi. Ce bănci vor asigura sistemulPLATA CĂLĂTORIE METROU CU CARD BANCAR CONTACTLESS. Bucureştenii care merg cu metroul vor avea noi modalităţi de plată a călătoriei. Astfel, în staţiile Metrorex, călătorii vor putea taxa călătoria doar prin simpla apropiere a cardului bancar contactless de turnicheţi, banii urmând să fie retraşi din cont pe loc. În aceste condiţii, bucureştenii nu vor mai fi nevoiţi să aibă tot timpul bani cash la ei. De asemenea, călătoria în subteran va putea fi plătită şi prin POS, la punctele Metrorex din incinta staţiilor de metrou. Noua procedură de plată a călătoriei cu metroul va fi asigurată de două din cele mai mari bănci comerciale prezente pe piaţa românească. 

Calatoria cu metroul, platita cu cardul bancar direct la turnicheti. Ce banci vor asigura sistemul
Călătoria cu metroul, plătită cu cardul bancar direct la turnicheţi. Ce bănci vor asigura sistemul

PLATA CĂLĂTORIE METROU CU CARD BANCAR CONTACTLESS. Potrivit unui anunţ de atribuire publicat de Metrorex în Sistemul Electonic de Achiziţii Publice (SEAP), care să pună în funcţiune plata călătoriilor cu metroul prin POS la casierii, automate de vânzare cartele şi direct la turnicheţi cu card bancar contactless.

PLATA CĂLĂTORIE METROU CU CARD BANCAR CONTACTLESS. Conform sursei citate, noul sistem de plată al călătoriei cu metroul va fi asigurat în următorii patru ani, în baza unui acord-cadru, de Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Transilvania, ambele instituţii financiare fiind desemnate în urma unei licitaţii publice deschise. În acest contract, nu intră însă şi achiziţia aparatelor, după cum precizează Metrorex. 

"Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest sens, avem în vedere achiziţionarea unor porţi de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât şi a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare). Ţinând cont de aceasta, unul din obiectele prezentei proceduri îl constituie selectarea băncii care va asigura integrarea acestor echipamente cu sistemele băncii în scopul asigurării reconcilierii financiare pentru plăţile cu card bancar efectuate direct la turnicheţi. Echipamentele ce vor fi instalate în porţile de acces nu fac obiectul prezentei proceduri", se menţionează în caietul de sarcini afecerent contractului de achiziţie a serviciilor bancare aferente activităţii comerciale a Metrorex (plata prin POS la casierii, automate de vânzare cartele şi direct la turnichet cu card bancar contactless). 

PLATA CĂLĂTORIE METROU CU CARD BANCAR CONTACTLESS. Potrivit sursei menţionate, serviciile de instalare şi configurare a echipamentelor POS vor fi asigurate pentru locaţiile stabilite prin contracte subsecvente. Cantitatea de servicii este corespunzătoare a minim 37 POS-uri din casierii şi maxim 70, 37 POS-uri din AVC (automate de vânzare cartele) şi maxim 260 şi 190 pentru plata direct la turnicheţi şi maxim 950. 

Cum funcţionează noul sistem de plată al călătoriei cu metroul 

PLATA CĂLĂTORIE METROU CU CARD BANCAR CONTACTLESS. Potrivit Metrorex, serviciile de tranzacţionare aferente sistemului de plată prin POS a cartelelor de acces în metrou, pentru plata efectuată prin casierie şi prin AVC, ce vor fi achiziţionate, trebuie să includă: 

- instalarea şi particularizarea echipamentelor de tip POS în toate locaţiile

- acceptarea la plată prin intermediul POS a principalelor tipuri de carduri bancare (magnetic stripe, cip, contactless), de credit sau de debit, de tip embosat (cu litere în relief) sau indentat (cu litere gravate)

- durata maximă a unei tranzacţii de la momentul cererii şi până la aprobare nu trebuie să depăşească o secundă ca viteză de procesare pentru echipamente Ethernet şi nu mai mult de trei secunde pentru echipamente GPRS

PLATA CĂLĂTORIE METROU CU CARD BANCAR CONTACTLESS. 

- funcţionarea sistemului 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fără intermitenţe de natura comunicaţiei între echipament şi bancă

- transmiterea zilnică în format digital a extrasului de cont pentru fiecare POS, cu înregistrarea informaţiilor obligatorii: număr chitanţă, sumă, dată, oră, minut, comision reţinut şi cu marcarea tranzacţiilor pentru carduri proprii

- servicii de mentenanţă, suport tehnic şi helpdesk, ce includ şi instruirea personalului emitent pentru utilizarea echipamentului şi manualele aferente.  

CITEŞTE ŞI Noi sisteme de taxare la metrou. Investiția costă 42 milioane euro

Metrorex va înlocui sistemele de taxare și acces la metrou în 41 de stații de pe Magistralele 1, 2 și 3. Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxe care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea cu instalaţii moderne de taxare automată. Valoarea investiției este estimată la 42 milioane euro.

Etichete: CARD BANCAR CONTACTLESS, Metrorex, metrou, PLATA CALATORIE METROU CU CARD BANCAR CONTACTLESS

0/6 COMENTARII
elena
25 Apr 12:03
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
Vlad
25 Apr 10:35
+0
VOTURI
-0
31 decembrie + noaptea Invierii. Pe langa aceste 2 zile (nopti), ar mai fi zilele in care sunt meciuri si programul se prelungeste cu 2 sau 3 ore. Plus ca nu stii ce se va intampla peste 1-2-3-4 ani. De exemplu, organizarea meciurilor de la Euro 2020 ar putea impune prelungirea programului. Si atunci ce faci, organizezi alta licitatie? Ai dreptate, ar fi mai ieftin daca s-ar face licitatie pentru un program 5-23:30, dar sunt multe exceptii, si programul se prelungeste. O zi buna
Gore
21 Apr 18:15
+0
VOTURI
-0
Vlad, fara comentariul tau eram pierduti.

Care sunt acele "zile speciale" in care metroul merge toata noaptea? 31 decembrie?
Pentru o singura noapte pe an se impune o functionare neintrerupta? Se plateste o functionare 24/7/365 pentru o singura noapte, in care oricum metroul circula odata pe ora? Nu ar fi iesit mai ieftin proiectul daca nu se cerea functionarea asta?
carmen
21 Apr 12:34
+0
VOTURI
-0
Si ce valoare are o astfel de calatorie, platita cu cardul?
Vlad
21 Apr 08:36
+0
VOTURI
-0
Pentru ca sunt si zile speciale cand metroul functioneaza toata noaptea....
pauza de masa
21 Apr 08:16
+0
VOTURI
-0
"funcţionarea sistemului 24 de ore din 24, 7 tile din 7"

De ce e nevoie de o functionare 24/7, in conditiile in care metroul nu functioneaza noaptea?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE