Călătorii RATB taxaţi de două ori pentru aceeaşi călătorieIncepand din luna iunie, RATB a eliminat biletele de hartie, fiind valabile doar cardurile
Începând din luna iunie, RATB a eliminat biletele de hârtie, fiind valabile doar cardurile

Erorile de sistem ale cititoarelor de carduri instalate pe mijloacele de transport în comun din Bucureşti duc la suprataxarea călătoriilor. „Aveam un cont cu 30 de lei pentru plata călătoriilor. După ce am fost verificat de şase ori, de fiecare dată plătisem călătoria, am constatat că în cont mai erau doar 15 lei", susţine un călător RATB citat de romanialibera.ro.

Preţul unei călătorii cu autobuzul în Capitală este de 1,3 lei, deci şase călătorii ar fi costat 7,8 lei. Diferenţa până la 15 lei reprezintă aproape exact taxarea altor şase călătorii, apreciază călătorul.

Reporterul RL a verificat la faţa locului situaţia, cu ajutorul unui card Zâmbet emis de RATB în parteneriat cu BCR şi a constatat că, deşi nu este o regulă, acest fenomen se întâmplă. Astfel, după ce a fost încărcat contul cu 30 de lei şi au fost efectuat 20 de validări, fiind verificat de 10 ori, s-a putut constata că pe card nu mai era nici un leu.

Aceasta înseamnă fie că în cel puţin trei dintre validări automatul a taxat două călătorii în loc de una, fie că în trei dintre verificări controlorii au mai taxat încă o călătorie, apreciază reporterul RL. Abordat de RL, unul dintre controlori a mărturisit că, cel puţin în cazul cardurilor bancare, fenomenul este unul destul de frecvent.

Etichete: bucureşteni, călători RATB

0/0 COMENTARII
Pierce BROSNAN
21 iun 09:46
+0
VOTURI
-0

Eu cand am venit la voi in tara am mers si eu o data cu tramvaiul prin Bucuresti nu era lumina. Noroc cu validatoarele ca aveau ceva Lumina. Aveti grija cand validati sa nu tineti degetelul in fata cardului ca se aprinde lumina rosie si nu se valideaza.

007

info RATB
21 iun 09:37
+0
VOTURI
-0

Sistemul Automat de Taxare este proiectat astfel incat publicul sa aiba acces în mod liber la informaţia de sold curent a cardului nominal personal printr-o platformă gratuită, disponibilă online la adresa: http://online.ratb.ro

Toţi cei interesaţi işi pot verifica soldul cardului la zi, iar în situaţia în care apar neconcordanţe, se pot adresa telefonic sau prin email Serviciului Comercial al RATB care va soluţiona problema sesizată în cel mai scurt timp.

Aplicaţia de control utilizată în cadrul Sistemului Automat de Taxare (SAT) NU poate realiza operaţia de validare de card, validarea presupunând citirea şi scrierea pe card. Aplicaţia de control realizează NUMAI operaţie de citire a cardului, nu şi operaţia de scriere!

Deci, este exclus ca în urma operaţiei de control, cardul călătorului să fi fost validat de către controlorul RATB.

Precizăm că în cadrul Sistemului SAT este implementată funcţionalitatea de validare multiplă, operaţie ce se poate realiza prin apăsarea butonului nr. 2 al validatorului.

În cazul validării multiple, repetarea operaţiei de validare este posibilă, fiind implementată ca o funcţie necesară şi utilă pentru cei care călătoresc insoţiţi. În acest fel pot călători în mod legal două sau mai multe persoane, utilizând acelaşi card Multiplu sau portofelul de pe cardul Activ.

Pentru a veni în sprijinul călătorilor şi a facilita plata rapidă şi comodă a serviciilor de transport, Regia a diversificat oferta de instrumente de plată, prin includerea cardurilor duale, emise de diferite instituţii bancare, printre care şi cardul Zâmbet, carduri ce inglobează aplicaţia bancară şi aplicaţia de transport. De asemenea, în viitorul apropiat, călătorii vor putea să achite contravaloarea călătoriei şi prin intermediul telefonului mobil.

Precizăm că, prin validare, cardul ACTIV şi cel MULTIPLU oferă Regiei informaţii relevante privind gradul de incărcare a vehiculelor, pe zone şi intervale orare, indicator care contribuie la realizarea unui obiectiv major al RATB si anume, adaptarea capacităţii de transport la cerinţele publicului călător.

rds
20 iun 19:37
+0
VOTURI
-0

Deci , da! Pe langa banii primiti de la sefu' pedelist , acu' ne mai fura si la calatorii... Bine ca nu folosesc bilete si nu au cum sa ma fure. Si sa nu credeti ca nu am bani , dimpotriva , aici e vorba de principiu ... Stiu ca nu e ok ce fac , dar alta solutie nu este!

Ioana Alexandra Ghinda
20 iun 19:02
+0
VOTURI
-0

RATB-ul cea mai mizerabila companie de transport. Dupa ce au tras sfori in CGMB pentru a primi noi subventionari de la buget, acum se ocupa de furturi din buzunarele bucurestenilor.

Pierce BROSNAN
21 iun 09:53
+0
VOTURI
-0

Ioana, ai cam mult venin pt o fata frumoasa ... De unde stii tu de sforile trase in CGMB, scopul acestora si rezultatul ?cred ca emiti de fapt mesajele altora.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE