Calea Victoriei ar putea deveni pietonală până în octombrie, la sfârşitul fiecărei săptămâniPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că dacă proiectul prin care Calea Victoria va fi transformată în arteră pietonală în perioada sărbătorilor pascale va fi bine primit de bucureşteni, acest lucru să se întâmple în fiecare sfârşit de săptămână, până la începutul lunii octombrie.

Calea Victoriei
Calea Victoriei
Foto: historia

"Proiectul este pilot pentru sărbătorile pascale, dar dacă se va considera că este unul reuşit, dorinţa noastră este ca în fiecare weekend, pe tot parcursul anului, în special când este vreme bună, deci, să spunem, până la finalul lunii septembrie, de vineri după-amiază, spre seară, pânâ duminică seara, această zonă, de la Piaţa Victoriei până la Ateneu, să fie pietonală", a declarat Gabriela Firea, conform Mediafax.

La începutul lunii martie, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că, în perioada sărbatorilor de Paşte, Calea Victoriei din Bucureşti va fi transformată în zonă de promenadă şi, în premieră, vor fi montate ghirlande luminoase prin care se va celebra această sărbătoare.

"Ne pregătim pentru ca în preajma sărbătorilor Pascale Calea Victoriei să devină cale pietonală. Ea va fi un exemplu de curăţenie, un exemplu de civilizaţie, toate vitrinele trebuie amenajate, înfrumuseţate şi să arate aşa cum aadmirăm în Europa căile pietonale. De asemenea, vor fi agenţi comerciali care vor deschide terase pentru publicul care va dori să se plimbe pe Calea Victoriei şi vor fi amenajate scene pentru spectacole. Aceste evenimente vor avea loc doar la sfârşitul săptămânii, de vineri seara până duminică seara, pentru a nu perturba traficul rutier din timpul săptămânii", a spus Gabriela Firea la începutul lunii.

Primarul General al Bucureştiului a spus, însă, că o problemă importantă în acest moment o reprezintă spaţiile comerciale neamenajate, lăsate în paragină, motiv pentru care va implementa un regulament prin care să îi oblige pe proprietari fie să le închirieze, fie să le igienizeze.

Etichete: Bucureşti, calea victoriei, calea victoriei pietonala, firea, Gabriela Firea, pietonala

0/5 COMENTARII
cititor
21 mar 17:13
+0
VOTURI
-0
Asa se procedeaza in multe orase. Ideea este buna. Ar fi bine daca s-ar gasi o solutie sa dispara parcarea de la Hilton-Atneu, acolo sa fie o piata mare libera de masini, unde sa se organizeze evenimente. Asa ceva este la Zagreb, unde dimineata este piata de flori, dupăamiaza tereasa pentru servit diverse.
Marcu
20 mar 14:16
+0
VOTURI
-0
Ceva asemanator cu observatia lui Gabriel vroiam si eu sa fac, dar mi-a luat-o inainte.
Insa ceva as intreba si eu: poate dna Firea sa ne spuna de ce inchiderea sos. Kiseleff nu era buna, bloca circulatia, etc etc etc, iar inchiderea caii Victoriei, pe aproximativ acelasi interval de timp e extraordinara, nu blocheaza nimic, bla-bla-bla?
E Calea Victoriei mai putin importanta decat Kiseleff?
marilena
20 mar 07:46
+0
VOTURI
-0
Cred că o prostie mai mare ca asta nu am văzut. Dacă vreau să mă plimb merg in parc,nu pe mijlocul străzii. Vă dați seama ce balamuc. Străzile care traversează Calea Victoriei vor fi blocate.
Din păcate sunteți buni să inchideți ,nimic nou să construiți.
Gpgu
19 mar 18:54
+0
VOTURI
-0
dar pleaca firea acolo de unde ai venit in Moldova !
Gabriel
18 mar 19:31
+0
VOTURI
-0
Anul trecut,Dna Firea tuna si fulgera impotriva hotararii domnului Oprescu de a inchide sambata si duminica pana la amiaza sos.Kiselef.Motivul:se blocheaza circulatia.Acum,in intervalul de timp de 2 ori mai mare nu se blocheaza circulatia?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE