Calea Victoriei devine pietonală în Sâmbăta Mare. Bucureştenii se vor bucura de spectacoleCalea Victoriei va deveni pietonală de sâmbătă până luni, Primăria Capitalei organizând, în zilele de Paşti, spectacole de teatru, concerte, ateliere pentru copii, urmând să fie prezenţi şi mimi, animatori şi portretişti, a anunţat, marţi, Primăria Capitalei.

Calea Victoriei devine pietonala in weekend
Calea Victoriei devine pietonală în weekend

Sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 20.00 şi luni, între 10.00 şi 18.00, va avea loc evenimentul "La pas pe Calea Victoriei" organizat de Primăria Capitalei, prin Creart, bulevardul devenind pietonal cu ocazia sărbătorilor de Paşti, pe segmentul de la intrarea dinspre Piaţa Victoriei până la Strada George Enescu.

Primăria Capitalei precizează că pe Calea Victoriei vor fi organizate în acest interval orar spectacole de teatru şi concerte, vor fi prezenţi mimi, animatori, portretişti şi statui vivante, ateliere pentru copii, atelier de facepainting, dar şi un studio foto mobil.

Corul bărbătesc "Armon" şi Corul Academic "Divina Armonie", dar şi mai mulţi muziciani stradali "vor întreţine atmosfera sărbătorilor pascale printr-un program muzical deosebit", precizează municipalitatea.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi inclus şi spectacolul de teatru "Zidul", coproducţie Teatrul Masca - ARCUB, în regia lui Mihai Mălaimare, "un spectacol ce aduce în faţa publicului tehnica statuilor vivante, o poveste tulburătoare şi un balet fabulos", mai spun reprezentanţii municipalităţii.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara, în urmă cu aproximativ o lună, că transformarea Căii Victoriei în arteră pietonală este un proiect-pilot pentru sărbătorile de Paşti, dar că aceasta ar putea fi menţinută arteră pietonală în fiecare weekend pe tot parcursul anului dacă bucureştenii vor considera că este o măsură bună.

Etichete: calea victoriei, calea victoriei pietonala, Paşte

0/16 COMENTARII
@alex
15 apr 11:37
+0
VOTURI
-0
Alex, Calea Victoriei se va dezvolta d.p.d.v. comercial daca va deveni pietonala. Este relatia cauza-efect si a fost implementata peste tot in lume.
Cu alte cuvinte, daca oamenii merg pe ea pe jos, atunci va fi atractiv pt. firme sa-si deschida spatii comerciale la parterul cladirilor. Intai se creeaza conditiile, apoi apare efectul, intelegi ?
Nu trebuie sa va dati cu parerea daca nu va merge bibilica. E suficient sa va uitati la tarile dezvoltate si sa copiati. Voi ca romani nu aveti niciun cuvant de spus, sunteti inferiori occidentalilor, din moment ce traiti prost intr-o tara murdara si saraca. Voi ati facut-o asa. Nu trebuie sa inventati nimic, nu aveti creier pt. asa ceva, uitati-va doar la ceea ce au facut altii.
Alex
15 apr 07:18
+0
VOTURI
-0
Din pacate Pe $e De, Florin si toti cei care pun la indoiala gandirea primarului Gabriela FiRea au dreptate. Calea Victoriei nu mai este de mult o strada comerciala si nici nu cred ca v-a mai deveni. Mall-urile si alte zone ale Bucurestiului au luat locul, fie ca ne place sau nu. Asa ca nu este oportuna inchiderea ei, doar pe motiv sa zica primarul FiRea ca a facut si ea ceva pentru bucuresteni.
Dar asa le trebuie bucurestenilor care au votat-o si mai ales celor care nu au mers la vot!
Data viitoare mergeti la vot.
cititor
14 apr 20:41
+0
VOTURI
-0
In Edimburg, Scotia, in fiecare zi , după ora 18.00 se inchide circulatia rutieră pe bulevardul care leaga Cetatea de palatul reginei Elisabeta. Lumea circula liber, nestresata de masini, pentru tot ce are nevoie, inclusiv relaxare. Asa ca mai usor cu criticile și ideiile imbecile.
Ion
14 apr 18:35
+0
VOTURI
-0
Pe $e De - intradevar iti lipseste o doaga. Cine vrea sa respire aer curat nu merge pe o sosea asfaltata cu niste parcele de parc pe stnga si pe dreapta, ci se duce direct in parc !!
Sunt impotriva traficului auto, l-as limita peste tot unde locul respectiv are o miza, insa Kisseleff e o zona rezidentiala cu vile, ca si si Dorobanti, Cotroceni, etc, iar oamneii nu se plimba prin zone rezidentiale ci prin parcuri sau pe strazi pietonale. De ce sa mergi pe mijlocul soselei, ca sa te holbezi la vile ? Unde dracului ati mai vazut asa ceva ? Sunt intr-adevar multi romani prosti. Atat de prosti incat nu fac diferenta dintre bine si rau....
Jerry
14 apr 17:43
+0
VOTURI
-0
Unul jigneste cu apelative gen "bou" sau "vaca" iar celalalt e pe dinafara subiectului. Primul, in ciuda limbajului, are dreptate. Parcul e proprietatea statului inca de la infiintarea lui (1832), deci nu se va pune niciodata problema retrocedarii. Nu poate fi nici schimbata destinatia acestuia. Se faceau acum 10 ani si magarii din astea, insa in zilele noastre e imposibil. Este exclus interesul vreunui dezvoltator imobiliar, e o obsesie a celo care au o putere in intelegere limitata. Pe de alta parte, ideea " vrei cumparaturi, mergi la mall" e demna de rangul unui cocalar. In tarile civilizate comertul stradal cel mai intens se face pe strazile pietonale. Comentatorul cu "mall-ul" nu a fost niciodata plecat intr-o tara dezvoltata, e evident. Comertul infloreste EXACT pe strazile inchise travicului auto. Domnul in cauza viseaza sa mearga cu masina si sa parcheze in fata magazinului. Asta se poate vedea inca Africa si in tari necivilizate, gen Romania. Orice strada care devine pietonala atrage comert, restaurante, cafenele, e un fapt dovedit de un secol, in asa fel incat punerea lui la indoiala de cineva indica un slab nivel intelectual si de cunoastere a individului......
Pe $e De
14 apr 13:51
+0
VOTURI
-0
"Iar comentariul cu "sa-ti faci vila in parc" e total idiot. Ce legatura are inchiderea sau neinchiderea Kisseleffului cu "vila in parc", boule ( vaco ) ?"
"Boule ( vaco) ", are cea mai mare legatura. Probabil ca esti vreun "dezolator" imobiliar de nu vezi legatura. Inchizi parcul, retrocedezi terenul, iar acolo iti construiesti un bloc. In acte cu trei etaje, pe teren cu sapte. Pana se prinde cineva mai dai o spaga, mai trece timpul, ce sa mai demolezi? Buna gandirea. Vedea-te-as coleg de camera cu oamenii aia necajiti, in haine cu dungi. Ca tot va fute grija de ei... Nu spitale, nu scoli, nu altceva. Puscarii si biserici. Votantii pluii.

Si din nou, te intreb. De ce nu era necesara inchiderea soselei Kiseleff, in zona parcului cu acelasi nume pe vreo 700m, pentru ca unii vroiau sa respire aer curat, dar e necesara inchiderea Caii Victoriei, pe vreo 1300m, pentru "dezvoltarea comertului"?
Dar deh, nu ma astept la un raspuns civilizat de la un "boule (vaco) " marca p$d. Se vede ca v-au crescut bine inaintasii. Unul cu numaratul oualor, altul cu alte intrebari... Oameni unul si unul, mari valori culturale. De unde dracu-i gasiti pe toti? Cel putin Nastase stia sa vorbeasca, astia de-acum sunt mecanici de autobaza. Civilizatia si ei, doua linii paralele.
Pe $e De
14 apr 13:50
+0
VOTURI
-0
Boule/Vaco, te invit sa-ti masori cuvintele. Nu m-am tras de sireturi cu ma-ta ca sa-ti permiti sa emiti asemenea cuvinte demne de conducerea P$D.

"Nu e nicio miza sa inchizi Kissellefful, sport se poate practica in multe locuri... nimeni nu se plimba pe acolo, se juca volei, baschet si asta nu e un motiv de inchidere."
Unu, soseaua se numeste Kiseleff.
Iar doi, daca vii si-mi spui ca n-are rost sa inchizi o strada pentru ca unii vor sa joace baschet si-mi spui ca sunt o gramada de alte locuri unde se poate practica sport, acelasi lucru ti-l pot spune si eu. Vrei sa mergi la cumparaturi? Mergi in mall. Ai si loc de parcare, ai si aer conditionat, ai si terase la care sa-ti bei cafeaua, ai si WC-uri la care sa mergi cand te trece. De ce ai nevoie de o strada pietonala ca sa-ti faci cumparaturile?
Pe de alta parte, te invit sa treci prin zona in discutie. Kiseleff, de la Victoriei pana la Ion Mincu. Si pe stanga, si pe dreapta, "parcele" de parc. Soseaua in discutie taie in doua un parc. Traficul deviat probabil ingreuna drumul mai-marilor de la Kiseleff 10 (te las pe tine sa afli cine e acolo), de unde si datul cu fundul de pamant ca de ce joaca unii baschet in strada.
"Comertul stradal e insa altceva, iar el va inflori pe Calea Victoriei daca aceasta va fi inchisa."
Calea Victoriei va fi inchisa in weekend. Ce comert va inflori pe o strada inchisa traficului auto in weekend? Tarabe? Sau la parterul bancilor se vor deschide covrigarii?

"Iar comentariul cu "sa-ti faci vila in parc" e total idiot. Ce legatura are inchiderea sau neinchiderea Kisseleffului cu "vila in parc", boule ( vaco ) ?"
"Boule ( vaco) ", are cea mai mare legatura. Probabil ca esti vreun "dezolator" imobiliar de nu vezi legatura. Inchizi parcul, retrocedezi terenul, iar acolo iti construiesti un bloc. In acte cu trei etaje, pe teren cu sapte. Pana se prinde cineva mai dai o spaga, mai trece timpul, ce sa mai demolezi? Buna gandirea. Vedea-te-as coleg d
@pentru dorel
14 apr 09:31
+0
VOTURI
-0
Baiete (sau fetito) - esti intreg la minte ? daca vor sa se plimbe fara sa aiba magazine si cafenele in jur, oamenii se duc direct in parc, nu e nevoie sa blochezi o strada pentru asta. Calea Victoriei e slaba la capitolul magazine tocmai pentru ca nu e pietonala. Statul creeaza conditiile pt. dezvoltarea comertului stradal, daca nu e trafic pietonal, atunci nici nu se vor deschide magazine. Spune tu, desteptule, ce strada din lume fara magazine e inchisa traficului auto ? Nu e nicio miza sa inchizi Kissellefful, sport se poate practica in multe locuri... nimeni nu se plimba pe acolo, se juca volei, baschet si asta nu e un motiv de inchidere. Comertul stradal e insa altceva, iar el va inflori pe Calea Victoriei daca aceasta va fi inchisa. Iar comentariul cu "sa-ti faci vila in parc" e total idiot. Ce legatura are inchiderea sau neinchiderea Kisseleffului cu "vila in parc", boule ( vaco ) ?
Florin
14 apr 08:28
+0
VOTURI
-0
Va certati degeaba. Asta e programul PSD: Am fost votati de majoritatea (celor veniti la vot), avem oportunitatea, facem legea.

Data viitoare, mergeti la vot.
Pentru Dorel
14 apr 06:32
+0
VOTURI
-0
@ Doru, ABC, Alina sau ce alt nume iti mai trece prin cap

Pai daca parcul Kiseleff e doar o parcela pe marginea unui drum, mai bine-l inchidem de tot, ca sa ai tu loc sa-ti faci vila.
Ideea cu Kiseleff era ca oamenii sa se poata plimba in liniste intre acele parcele, cum le zici tu, nu sa mearga la cumparaturi sau sa-si faca locatarii magazine la parter. Sport.
Pentru cumparaturi ai avea Victoriei, nu zic nu, doar ca nici acolo nu colcaie de magazine.

Deci, mai citeste inca o data, cu voce tare, poate intelegi. Nu sunt impotriva proiectului, doar ca mi se pare o atitudine infantila ce face tipa asta acum: inchid proiectul ala ca nu era dat de mine, dar deschid alt proiect, care e practic acelasi lucru, dar e dat de mine.

De-aia nu merge nimic in tara asta, pentru ca vine unul cu un proiect bun, dar e oprit de ceilalti, care vor neaparat sa-si puna numele pe proiect. Deci il opresc, pentru ca atunci cand ajung ei la putere sa-i dea drumul. Si procesul se repeta.
ABC
13 apr 15:29
+0
VOTURI
-0
@ Doru - esti la gara cu comentariile ! Ce legatura are vila PSD cu problema in cauza. Toate strazile pietonale din lume au vad comercial, adica cladiri care au parterul proiectat cu destinatie comerciala. Kisseleff are doar vile. Niciodata nu vor fi atrasi locatarii acestora sa se mute la etaj pentru a-si deschide la parter magazine sau cafenele.
Iar ideea ta cu parcul taiat de Kisseleff e de-a dreptul stupida! Oamenii se pot duce sa se plimbe intr-un parc adevarat, nu pe s trada care are niste parcele de parc pe margine. Se vede ca nu ai iesit din Romanika, viziunea ta despre un oras e chiar mai proasta decat a lu' madam Firea !
@ Doru
13 apr 14:42
+0
VOTURI
-0
Duamna Fi Rea, pai de ce nu ziceti asa?
Pe Kiseleff sunt doar vile, nu? Inclusiv vila PSD? Sau e doar o coincidenta?

Kiseleff avea ca alternative Bd. Mihalache si Aviatorilor. In plus, portiunea inchisa avea, si pe stanga si pe dreapta, un parc. Nu avea nicio legatura cu magazinele si cafenelele la care visezi matale. Era o zona de recreere.
Pe de alta parte, Calea Victoriei are banci (nu de-alea de stat pe ele) si betoane. Promenada? Sa te plimbi tu la 40 de grade la promenada.
Victoriei are mare potential de dezvoltare? Pai si atunci de ce nu permiti si Kiseleff-ului sa se dezvolte? Pentru ca e zona de vile, in care mustaciosul sef nu vrea sa fie deranjat? Sau de ce?

Nu ma intelege gresit, sunt de acord cu zone pietonale. Dar nu pricep de ce zona x nu e buna, dar zona y e buna, din simplul motiv ca pe aia am dat-o eu.

Daca arunci un ochi pe harta, e pur si simplu prelungirea strazii vechi. Nu era bine bucata care taia parcul, dar e buna bucata de vreo trei ori mai lunga care continua acea sosea.
Iar daca stii si zona, stii ca pe Victoriei sunt banci. Ce cafenele? Ce promenada? Fum in ochi pentru prosti.
Ma intreb unde e tantalaul cu peroanele lui de tramvaie si cu promenada de la biserica mantuirii neamului... Ca exact aceleasi idei le avea si ala.
Prosti, da' multi.
Doru
13 apr 13:12
+0
VOTURI
-0
Calea Victoriei are magazine, cafenele, etc, pe cand Kisseleff nu ara nimic. Daca devine pietonala de-acum inainte, atunci Calea Victoriei are un mare potential de dezvoltare, datorita existentei cladirilor la parterul carora pot apare noi spatii comerciale. Pe Kisseleff exista doar vile, e o artera moarta din punct de vedere comercial. Nu avea rost sa blochezi defluirea traficului pe Kisseleff, bulevardul neavand nicio miza. Are insa rost blocarea traficului pe Calea Victoriei datorita potentialului comercial si de promenada.
Vlad
13 apr 11:42
+0
VOTURI
-0
"program muzical deosebit" profesionalism tipic Firea.. ce inseamna deosebit?? Ma duc acolo si dau peste hore populare? Sau Rock? Sa stiu si eu dinainte, nu? Bineinteles, niciuna nici cealalta nu au nimic de-a face cu Pastele.
Gris
12 apr 22:46
+0
VOTURI
-0
Si totusi, de ce acelasi lucru pe Kiseleff nu era un lucru bun, dar pe Victoriei este?
De ce cand Kiseleff era inchis in weekend a iesit un scandal monstru, dar cand se propune inchiderea Caii Victoriei totul e bine si frumos?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE