CALENDAR ORTODOX 2015. De ce se ţine POST NEGRU în ziua ÎNĂLŢĂRII SFINTEI CRUCICALENDAR ORTODOX 2015. Biserica Ortodoxă sărbătoreşte, în fiecare an, pe 14 septembrie, ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI. În această zi, creştinilor li se recomandă să ţină post negru.

CALENDAR ORTODOX 2015. De ce se tine POST NEGRU in ziua INALTARII SFINTEI CRUCI
CALENDAR ORTODOX 2015. De ce se ţine POST NEGRU în ziua ÎNĂLŢĂRII SFINTEI CRUCI
Foto: onlinereport.ro

CALENDAR ORTODOX 2015. ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI este sărbătorită în fiecare an, pe 14 septembrie. În această zi este recomandat sa se tina post negru, aspru, pentru vindecarea sufletului si a trupului.

CALENDAR ORTODOX 2015. Se spune ca in ziua de Inaltarea Sfintei Cruci se termina vara si incepe, cu adevarat toamna. Popular, se spune ca, daca tuna in aceasta zi, va fi o toamna lunga, iar daca trece un card de ciori, va cadea bruma.

Se spune ca in aceasta zi se ascund serpii si ganganiile, caci se pregatesc pentru toamna. Dupa Ziua Crucii nimeni nu mai are voie sa omoare serpi. In aceasta zi, nu se taie lemne, ca sa nu vina serpii in casa.

CALENDAR ORTODOX 2015. Cine gaseste fragi dupa Ziua Crucii nu trebuie sa ii manance, caci sunt ai mortilor. Se spune ca perele culeze in aceasta zi sunt bune pentru a vindeca afectiunile.

Nu este bine ca, de Inaltarea Sfintei Cruci, sa se manance usturoi, nuci, prune si pestele, scrie cancan.ro

CALENDAR ORTODOX 2015. Nu este voie, in ziua Inaltarii Sfintei Cruci, sa se lucreze, pentru a nu atrag primejdiile. Nu se culeg strugurii din ultima tufa de vie, caci se considera o ofranda adusa Domnului, fiind „Strugurii lui Dumnezeu".

Etichete: calendar ortodox, calendar ortodox 2015, inaltarea sfintei cruci, sărbătoare, ziua crucii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE