Călin Popescu Tăriceanu ar putea CANDIDA la Primăria Capitalei: "Trebuie să cântăresc foarte bine"Călin Popescu Tăriceanu ar putea intra în cursa pentru Primăria Capitalei. Şeful Senatului nu exclude o candidatură şi spune că analizează această posibilitate din perspectiva "obiectivului strategic al ALDE": intrarea în Parlament. Măsurat în sondaje, Tăriceanu respingea, în urmă cu puţin timp, ideea unei candidaturi pentru fotoliul de edil-şef. "Mutarea" are loc însă după ce candidatul PNL, Ludovic Orban, s-a retras din cursă.

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tăriceanu

"Nu vă ascund că sunt mulți colegi din ALDE care consideră că o candidatură a mea la Primăria Capitalei ar fi un plus pentru partid. Și eu analizez aceste lucruri din perspectiva obiectivului strategic pe care îl avem și care este intrarea în Parlament. Deci eu subsumez acestui obiectiv strategic toate celelalte acțiuni, și ale mele și ale partidului. Din acest punct de vedere trebuie să cântăresc foarte bine plusurile și minusurile. Vom analiza și sunt convins că împreună vom lua cea mai bună decizie pentru ALDE", a declarat marți Călin Popescu Tăriceanu.

Referindu-se la o eventuală susținere a candidaturii sale de către PSD, Tăriceanu a spus: "În momentul de față este nefiresc să vorbesc de așa ceva din moment ce o astfel de decizie nici nu a fost luată. Analizăm toate plusurile și minusurile", relatează Agerpres.

Întrebat despre posibilitatea ca o astfel de candidatură să modifice susținerea de care beneficiază din partea PSD ca președinte al Senatului, Tăriceanu a explicat că sunt lucruri separate.

"Cred că intrăm pe un teren al speculațiilor, un teren pe care nu vreau să evoluez sub nicio formă pentru că o astfel de candidatură ține cont nu de avantajele sau dezavantajele unei candidaturi în plan personal, ci de un obiectiv mai larg, care este obiectivul nostru de a intra în Parlamentul viitor și de a avea o reprezentare cât mai puternică în Parlamentul viitor, care se va alege la toamnă. Considerentele personale niciodată nu le pun în primul plan. Decizia va fi luată până la data limită de înscriere a candidaturilor. (...) Întotdeauna stau să cântăresc, nu iau deciziile pripit, pentru că e o decizie mult prea importantă pentru ALDE ca să stăm să o jucăm la inspirație", a afirmat Tăriceanu.

În acest context, Tăriceanu a spus că Nicușor Dan că este un adversar.

"Nicușor Dan este un adversar, este un competitor. Am obiceiul să spun întotdeauna că nu trebuie subestimați competitorii. Dacă este să apreciez valoarea lui Nicușor Dan, pun o singură întrebare simplă de tot. Primăria presupune, din partea candidaților, întrunirea câtorva calități și una din calitățile esențiale este și competența și experiența. Nu știu ce competență și ce experiență are. Ca să conduci o Capitală ca Bucureștiul nu poți să vii din neant și fără niciun fel de experiență administrativă, fără niciun fel de experiență managerială să conduci orașul. Cred că ar fi o partidă extrem de riscantă pentru bucureșteni, care s-au mai fript în trecut și nu numai bucureștenii, românii în general s-au fript în ultima vreme cu alegerile pe care le-au făcut și acum începem să vedem care sunt consecințele", a adăugat Tăriceanu.

Pe de altă parte, Tăriceanu a deplâns marți situația prin care liberalul Ludovic Orban "a fost obligat să iasă din cursa" pentru Primăria Capitalei.

"Într-un fel s-a eliberat (scena politică — n.r.), dar eu vă spun că personal nu salut această situație, din contră, deplâng această situație prin care Orban a fost obligat să iasă din cursă și să priveze bucureștenii de o alegere. Nu neapărat trebuie să înțelegeți că eu sunt un avocat al domnului Orban în cursa lui pentru primărie, dar situații de acest gen, care duc în final bucureștenii să aleagă dintr-o listă care este scurtată prin acțiunile Justiției, nu mi se pare normală. Eu cred că trebuie ca oamenii să cântărească și să decidă cine sunt preferații, cine sunt aleșii care să îi reprezinte", a afirmat Tăriceanu.

Surse politice, citate de HotNews, declarau, luni, că senatoarea Gabriela Firea ar putea fi înlocuită de Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Primăria Capitalei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi şeful ALDE, Calin Popescu Tăriceanu, urmau să se întâlnească, luni seara, pentru a discuta despre varianta intrarii in cursa pentru Bucuresti a sefului Senatului.

Calculul pesedistilor este ca Tariceanu ar avea sanse mai mari sa rupa din voturile dreptei, pe langa voturile PSD. Pesedistii se tem ca retragerea lui Orban si o eventuala sustinere acordata de PNL lui Nicusor Dan i-ar mari acestuia sansele de a o invinge pe Gabriela Firea.

Candidaturile ar trebui anuntate cel tarziu joia viitoare, intrucat termenul limita de inscriere a candidaturilor este 25 aprilie, insa e nevoie de cateva zile pentru rezolvarea eventualelor contestatii, prin urmare cel tarziu pe data de 21-22 ar trebui incheiat procesul de inscriere.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Călin Popescu Tăriceanu, Călin Popescu Tăriceanu primaria capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h