Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA în dosarul retrocedării Fermei Băneasa UPDATECălin Popescu Tăriceanu a fost audiat vineri, la DNA Braşov, mai bine de o oră, în calitate de martor, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare în pădurea Snagov. În acest dosar sunt arestaţi la domiciliu Remus Truică şi Prinţul Paul.

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tăriceanu

UPDATE 15.40 Călin Popescu Tăriceanu a transmis o declaraţie de presă, după audierile de la DNA:

"Așa cum am anunțat, m-am prezentat azi la sediul DNA Brașov ca urmare a citației pe care am primit-o ca martor, în dosarul 259/P/2015. În această calitate am răspuns tuturor întrebărilor puse de procurorul de caz. Legislația în vigoare nu-mi permite să dau detalii, deoarece faza de cercetare penală nu este publică.

Pot să-i asigur pe toți: cetățeni, simpatizanți, prieteni, colegi de partid, adversari politici și, nu în ultimul rând, pe ziariști că nu am nicio implicare cu faptele incriminate la dosar și ca urmare, audierea mea de azi nu-mi schimbă nici proiectele politice, nici atitudinea și, după cum veți vedea în zilele următoare, nici planurile personale.

Sigur, prezența mea la sediul DNA poate constitui o sursă de speculații și de speranțe că aș putea fi eliminat din viața publică altfel decât prin mijloace democratice. Cei care cred acest lucru, se vor convinge că se înșeală."

UPDATE 14.30 Avocatul Bogdan Cimbru din cadrul Baroului Bucureşti a declarat, la ieşirea de la sediul DNA, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a dat declaraţii punctuale, la obiect şi care nu lasă loc de speculaţii sau interpretări.

„A fost o declaraţie simplă, la obiect, nu sunt ramificaţii. Nu confundaţi subiectele. Nu sutn aspecte nici de speculat, nici de interpretat. Au fost întrebări punctuale, tehnice şi s-a răspuns la fel de punctual şi din punctul meu de vedere au fost răspunsuri de bună credinţă din partea unui martor de bună credinţă", a spus avocatul.

El a menţinnt că Tăriceanu şi-a făcut datoria civică despre aspecte pe care le-a perceput în perioada 2007, 2008, 2009.

„Nu pot să fac referire la aspectul cauzei, dar pot să vă spun că nu a îngreunat cu nimic situaţia clientului meu Truică Remus. În ceea ce-l priveşte pe clientul meu Truică Remus, ascesta are un handicap de imagine în faţa publicului din România şi cred că cel mai bine este să nu se pripească nimeni să tragă concluzii cu privire la vinovăţia acestuia", a spus avocatul Cimbru.

Întrebat dacă este posibil să i se schimbe calitatea de martor a lui Tăriceanu, avocatul a spus că nu există niciun motiv pentru acest lucru, scrie Mediafax.

UPDATE 13.00 Tăriceanu a ieşit de la DNA, însă a refuzat să le dea declaraţii jurnaliştilor despre audierea sa.

"Am fost citat ca martor, mi-am făcut datoria şi m-am prezentat. Am răspuns întrebărilor procurorilor, dar la acest moment nu fac niciun fel de declaraţie legată de acest dosar", a fost tot ceea ce a spus Tăriceanu, la ieşirea de la DNA.

UPDATE 11.30 Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la DNA Braşov.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, anunțat, joi,  că se va prezenta vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție Brașov, în calitate de martor într-un dosar.

"La invitația DNA Brașov, mâine, 15 aprilie, în conformitate cu procedura legală, mă voi prezenta la sediul instituției în calitate de martor, în dosarul 259/p/2015. (...) Totodată, doresc să fac cunoscut faptul că informația legată de prezența mea la DNA Brașov era cunoscută doar de subsemnatul și de lucrătorul DNA care m-a invitat telefonic. De regulă, informez cu promptitudine presa despre activitățile mele de interes public, așa cum poate fi apreciată prezența mea la DNA în calitate de martor", a precizat președintele Senatului.

Tăriceanu menționa că, "în respect pentru reglementările legale privind confidențialitatea anchetei", nu va face declarații nici la sosirea și nici la plecarea din sediul DNA.

"De această dată, în mod premeditat, am ținut strict secretă această informație pentru a verifica dacă lucrătorii DNA scurg informații confidențiale către presă. Cu puțină vreme în urmă, am fost contactat din lumea presei cu întrebarea: 'Este adevărat că ați fost invitat la DNA Brașov?'. Q.E.D., așa că am hotărât să dau publicității acest comunicat", a mai spus Tăriceanu.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, Calin popescu Tariceanu DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h