Călin Popescu Tăriceanu vrea o comisie pentru evaluarea democrației, la nivelul ParlamentuluiCălin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în România se poate declanșa o criză politică succesivă din cauza atacurilor la persoana premierului și a Guvenului pe care îl conduce. Mai mult, potrivit șefului Senatului, problemele pe care le are Victor Ponta cu Justiția pot duce pe foarte multi oameni "la concluzia că este o încercare de lovitură de stat".  UPDATE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că dorește înființarea unei comisii la nivelul Parlamentului pentru evaluarea democrației, întrucât justiția atacă în permanență Parlamentul - care este singura instituție democratică din țară, iar parlamentarii au statut special de reprezentare a cetățenilor care i-a votat.

Tariceanu, un nou atac la adresa Liviei Stanciu, in raspunsul catre prim-vicepresedintele CE
Tăriceanu, un nou atac la adresa Liviei Stanciu, în răspunsul către prim-vicepreşedintele CE
Foto: www.ziuanews.ro

UPDATE 16:40 "Să creem la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democrației. Am spus colegilor că statul de drept însemnă respectarea câtorva principii fundamentale. Constatăm un dezechilibru major în detrimentul instituției democratice - Parlamentul. Justiția atacă permanent Parlamentul.

Puterea judecătorească trebuie să țină cont de responsabilitatea pe care o care să nu producem crize politice. Săptămâna viitoare după ce vom trece de moțiunea de cenzură, vom face o întâlnire cu asociațiile profesionale din justiție. Există temeri cu privire la funcționarea corectă a justiției în România. Drumul este pavat pentru derapaje de la democrație și instaurarea unui regim autoritar de felul celui Băsescu", a spus Tăriceanu.

Întrebat la ce se referă când vorbește despre neîncrederea în justiție, Tăriceanu a amintit cazul Marianei Rarinca care ar putea să zdruncine încrederea în justiție.

"Cererile pot să fie conform legii. Nimeni nu pune sub semnul întrebării acest demers, care trebuie privit prin prisma a ceea ce numim statutul parlamentarului, prin faptul că parlamentarii au un mandat special de reprezentare a cetățeanului", a spus Tăriceanu.

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că ideea de a acuza premierul de conflict de interese este aberantă.

"Lucrurile acestea până în final, privite cu detașare din exterior, pot duce pe foarte mulți la concluzia că este o încercare de lovitură de stat. Pentru că lovitura de stat ce înseamnă? Înlăturarea unui regim democratic ales prin instituțiile de forță ale statului", a declarat Tăriceanu.

"Așa cum o serie de voci o cere putem asista la o demisie a premierului și la o criză politică. Liderul opoziției nu este  (n.r. - Alina Gorghiu) chiar o persoană care să aibă un dosar perfect, fără nicio pată, ar putea fi acuzat în același dosar. Astfel, am asista din nou la o criză de Guvern. Credeți că este normal ca într-o țară democratică un procuror, câtă experiență are la 27 de ani și câte responsabilitate are, să dea jos două Guverne? Puterea pe care o au implică o responsabilitate uriașă, care nu este conștientizată.

Sunt câteva considerente, dacă în cazul președintelui României care s-a bucurat de imunitate tocmai pentru o stabilitate politică, același lucru putem să-l spunem și despre premier", a declarat luni Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că, senatorul Dan Șova a declarat în luna martie în plenul Senatului că în apărarea sa ar putea să o aducă pe Alina Gorghiu, pentru că, în calitate de avocat al Electrica, actualul co-președinte al PNL a avut strânse legături cu ceea ce astăzi numim "Dosarul Rovinari-Turceni". 

"Electrica a fost reprezentată de societatea de avocatură a doamnei Alina Gorghiu. Îmi este foarte greu să cred că doamna Alina Gorghiu nu îşi aduce aminte cu precizie că în această tranzacţie între Turceni şi Electrica nu a fost nimic ilegal", declara în luna martie Dan Șova.

Alina Gorghiu și-a prezentat poziția printr-un comunicat de presă în care spune că Dan Șova s-a agățat de numele său pentru a scăpa de justiție. În reacția sa, Alina Gorghiu susține că nu mai face parte din societatea de avocatură din 17.07.2007.

Senatorul Dan Şova a fost pus, vineri, sub control judiciar, pentru 17 fapte de fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani, acesta având interdicţie să părăsească ţara şi să comunice cu mai multe persoane vizate în aceeaşi anchetă, inclusiv cu oremierul Victor Ponta, potrivit DNA. În acest dosar este pus sub acuzare și premierul Victor Ponta. 

Klaus Iohannis a cerut, vineri, DEMISIA PREMIERULUI VICTOR PONTA. Premierul Victor Ponta a anunţat însă că "doar Parlamentul poate să mă demită". Primul ministru este URMĂRIT PENAL DE DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Ponta este acuzat şi de conflict de interese. 

"Direcţia Anticorupţie a comunicat public astăzi că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România ca primul ministru să fie acuzat de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit DEMISIA PRIMULUI MINISTRU. Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului ministru, într-o discuție pe care am avut-o acum câteva minute.", a declarat Klaus Iohannis vineri.

După ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut, într-o declarație de presă, demisia din funcția de premier, Victor Ponta a publicat o postare pe Facebook în care precizează că "am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita". 

Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!", a scris Ponta pe Facebook.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, Guvern, lovitura de stat, procuror DNA, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE