Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale a lui Laszlo BorbelyBorbely: Va fi creata o comisie parlamentara specializata pe migratie si refugiati
Borbely: Va fi creată o comisie parlamentară specializată pe migraţie şi refugiaţi
Foto: realitatea.net

DNA a cerut procurorului general, în 6 aprilie, să solicite Parlamentului declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală faţă de ministrul Mediului Borbely Laszlo, pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

"Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Borbely Laszlo, deputat în Parlamentul României şi ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată", se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.

În iulie 2011, numele ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a apărut într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de DNA Oradea. Ministrul nu a fost pus formal sub acuzare, ci doar consilierul acestuia personal şi beneficiarul unor contracte de sute de milioane de lei cu Apele Române.

Procurorii anticorupţie au pus sub acuzare două persoane pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de infleunţă. Este vorba despre ginerele unui deputat PSD Satu Mare - Ioan Ciocan, care ar fi apelat la consilierul personal al ministrului Mediului ca să obţină influenţa acestuia din urmă.

Conform unui răspuns oficial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, persoana care face obiectul acestei anchete este chiar Laszlo Borbely, căruia firma unui om de afaceri maramureşean i-ar fi amenajat un apartament - lucrări evaluate la 20.000 de euro, făcute pe cheltuiala firmei.

Sursa: realitatea.net

Etichete: aviz, Laszlo Borbely, urmărire penală, urmărit penal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE