AMÂNARE ÎN CAZUL VICTOR PONTA. Camera Deputaților VA DISCUTA LUNI cererea DNAVOT CAMERA DEPUTAȚILOR ÎN CAZUL VICTOR PONTA. Biroul Permanent al Camerei Deputaților ar fi trebuit să se întruneească vineri, de la ora 17:00, pentru a "demara procedurile care se impun" în cazul cererii DNA în cazul lui Victor Ponta. Premierul României este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Ponta este acuzat şi de conflict de interese. UPDATE Potrivit deputatului PSD Marcel Celacu Camera Deputaților a cerut vineri Comisiei Juridice, în termen de 5 zile, o primă informare cu privire la cererea procurorilor DNA în cazul deputatului și premierului Victor Ponta. Astfel, Celacu a declarat că LUNI la ora 13:00 CAMERA DEPUTAȚILOR va putea discuta cererea de încuviințare a ridicării imunității deputatului Victor Ponta.

Legea privind amnistia fiscala, aprobata miercuri de Camera Deputatilor
Legea privind amnistia fiscală, aprobată miercuri de Camera Deputaţilor
Foto: psnews.ro

UPDATE Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni luni, la ora 11,00, pentru a discuta despre scrisoarea procurorului general referitoare la formularea cererii de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că procedurile în privința dezbaterii moțiunii de cenzură se vor discuta luni în ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, anunță Agerpres.

"Am primit moțiunea de cenzură, am discutat cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Luni, la ora 13,00, va fi convocat un Birou permanent reunit la Camera Deputaților pentru a stabili procedurile în ceea ce privește moțiunea de cenzură", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

"Conform Regulamentului cererea DNA a fost înaintată Comisiei Juridice care are termen timp de 5 zile pentru a prezenta o primă evaluare/informare a respectivei solicitări. Domnul președinte al Camerei a declarat că până luni la ora 14:00 se va convoca Biroul Permanent al Comisiei Juridice pentru a informa Biroul Camerei Deputaților de cât timp este nevoie pentru a discuta cu deputatul Victor Ponta pentru ca acesta să-și consulte dosarul întocmit de procurorii DNA. 

Sunt 1010 pagini în cererea DNA, sunt două infracțiuni de conflict de interese. Astfel, până luni Comisia Juridică se va întruni și va face o informare la Biroul Permanent al Camerei Deputaților cum au convenit cu Victor Ponta să-și vadă dosarul", a declarat Marcel Celacu, deputat PSD, în calitate de purtător de cuvânt al Parlamentului.

VOT CAMERA DEPUTAȚILOR ÎN CAZUL VICTOR PONTA. Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat vineri că a primit "de la procurorul general sesizarea cu privire la deputatul Victor Ponta prim-ministru", anunță realitatea.net.

"Am primit de la procurorul general sesizarea cu privire la domnul deputat Victor Ponta, prim-ministru al României, am convocat pentru ora 17:00 Biroul Permanent, pentru a stabili procedurile conform regulamentului", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

VOT CAMERA DEPUTAȚILOR ÎN CAZUL VICTOR PONTA. Zgonea a precizat că nu a deschis "plicul de la procurorul general" şi nu ştie "dosarul în care este implicat Victor Ponta".

Klaus Iohannis a cerut, vineri, DEMISIA PREMIERULUI VICTOR PONTA. Premierul Victor Ponta a anunţat însă că "doar Parlamentul poate să mă demită". Primul ministru este URMĂRIT PENAL DE DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Ponta este acuzat şi de conflict de interese. 

"Direcţia Anticorupţie a comunicat public astăzi că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România ca primul ministru să fie acuzat de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit DEMISIA PRIMULUI MINISTRU. Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului ministru, într-o discuție pe care am avut-o acum câteva minute.", a declarat Klaus Iohannis vineri.

După ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut, într-o declarație de presă, demisia din funcția de premier, Victor Ponta a publicat o postare pe Facebook în care precizează că "am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita". 

Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!", a scris Ponta pe Facebook.

Etichete: Camera Deputatilor, cerere, conflict de interese, DNA, plen, premier, spalare de bani, urmărit penal, valeriu zgonea, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE