Camera Deputaților. Șefii cultelor religioase, verificați mai ușor dacă au colaborat cu SecuritateaIerarhii și șefii cultelor religioase pot fi verificați dacă au avut calitatea de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia la cererea oricărei persoane, nu doar la cererea reprezentanților cultului religios de care aceștia aparțin, după cum prevede un proiect de lege depus la Camera Deputaților și supus dezbaterii publice.

Șefii cultelor religioase ar putea fi verificati mai usor daca au colaborat cu Securitatea
Șefii cultelor religioase ar putea fi verificați mai ușor dacă au colaborat cu Securitatea

Proiectul de lege pentru modificarea ordonanței privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității prevede că vor fi verificați "ierarhii și șefii cultelor religioase recunoscute de lege, până la nivel de preot inclusiv, precum și asimilații lor de la parohiile din țară și străinătate", potrivit Agerpres.

Citește și CINE este iubita lui Remus Cernea, cu care s-a sărutat în Parlament

Potrivit expunerii de motive, inițiatorul proiectului, deputatul independent Remus Cernea, susține că ordonanța privind deconspirarea Securității a fost amendată astfel încât ierarhii și șefii cultelor religioase să poată fi verificați dacă au avut calitatea de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia doar la cererea reprezentanților cultului religios de care aceștia aparțin, "ceea ce a dus la ora actuală la o încălcare flagrantă a principiului egalității în fața legii", prin faptul că foști colaboratori ai securității care acum pot fi ierarhi și șefi ai cultelor religioase sunt protejați pe nedrept de privilegiul exclusiv al cultului de a solicita verificarea calității de colaborator.

Proiectul de lege a fost inițiat de Remus Cernea și este susținut de opt parlamentari liberali și neafiliați. Proiectul se va afla în dezbatere publică până pe 29 martie.

Citește și Proiect de lege: Elevii care au împlinit 14 ani să decidă singuri dacă merg la ora de religie

Etichete: colaborare securitate, proiect de lege, Remus Cernea, securitate, Șefii cultelor religioas colaborare securitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h