Ioan Oltean poate fi reținut și arestat - au decis deputații. Cătălin Teodorescu nu poate fi arestatUPDATE: Cătălin Teodorescu nu va putea fi arestat, deoarece nu s-a mai întrunit cvorumul la vot, în Camera Deputaților. Doar 153 de deputați au votat în favoarea reținerii și arestării lui Teodorescu. 

Deputații au votat în favoarea reținerii și arestării preventive a lui Ioan Oltean, cu 186 de voturi pentru.

Ioan Oltean a declarat în fața colegilor săi că denunțul la adresa sa a fot făcut de un preot de la Chitila, aflat în arest pentru corupție. Conform declarațiilor preotului, Ioan Oltean ar fi primit un sac de plastic negru în care acesta a dedus că ar fi 600.000 de euro, fără a spune însă de unde a dedus acest lucru. 

Camera Deputaților urmează să discute, miercuri, cererile DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu.

Arestarea lui Oltean si Teodorescu se discuta, miercuri, in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor (Foto jurnalistii.ro)
Arestarea lui Oltean şi Teodorescu se discută, miercuri, în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor (Foto jurnalistii.ro)

Votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în cazul celor doi va fi secret cu bile.

"M-am pregătit să dovedesc faptul că nu se impune arestarea mea", a precizat Oltean, înainte să intre în sala de plen a Camerei Deputaților, unde urmează să se dezbată cererea DNA de încuviințare a arestării preventive în cazul său.

Întrebat de ce, în aceste condiții, se propune arestarea sa, Oltean a spus că nu se poate pronunța pentru că nu are nicio dovadă certă. "Sunt chestiuni care îmi scapă și nu mă pot pronunța, pentru că nu am niciun fel de dovadă certă", a afirmat Oltean.

Săptămâna trecută, deputații juriști au dat rapoarte de admitere la cererile DNA pentru arestarea preventivă a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a celor doi deputați, urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE