Campania virală Free The Nipple a ajuns în București: Ce românce s-au pozat cu sânii la vedere FOTOCampania "Free The Nipple" a fost pornită de un grup de feministe din Irlanda și, în scurt timp, a devenit virală în întreaga lume. Prin această campania, femeile vor să atragă atenția asupra faptului că, spre deosebire de bărbați, sunt privite drept indecente sau vulgare dacă poartă rochii prea transparente sau dacă în public au sânii/sfârcurile la vedere. Campania s-a extins rapid în mai multe țări, iar în România este susținută din martie de urbology.ro, care a lansat campania ”Free The Nipple Romania”. Mai multe românce s-au pozat cu sânii la vedere, printre ele aflându-se și una dintre fostele participante la Masterchef.

Mișcarea este și un protest față de politicile Facebook și ale altor rețele sociale care au interzis orice imagine cu sfârcurile la vedere – chiar dacă acea imagine este una artistică sau fără nicio intenție pornografică – în schimb tolerează imagini violente.

”Feministele islandeze care au început campania au dorit să atragă atenţia lumii întregi că o areolă mamară are o mult mai mare semnificaţie decât cred – mai ales – bărbaţii. Sfârcul şi sânul nu sunt chestii care trebuie sexualizate sau privite exclusiv sexual. Sânul reprezintă puritatea mamei sau a viitoarei mame. Locul de unde se hrăneşte fiecare în primele zile ale existenţei”, spun inițiatorii mișcării din România, pe urbology.ro.

În Islanda, iniţiatoarele deja sunt aproape de o convinge pe prim-ministra ţării lor să se alăture campaniei. În Vest, deja, tot mai multe femei aderă campaniei.

Mai multe românce curajoase s-au alăturat deja campaniei cu fotografii însoțite de mesaje. Femeile au vârste de la 18 până la 50 de ani.

Prima participantă la campania Free The Nipple România este Daniela Dumitru și are 50 de ani. 

”În special în Romania, unde sunt atâtea limitări din partea societatii când vorbim de drepturile femeilor, m-as bucura să naștem o miscare feminina de-a dreptul revoluționara chiar daca porneste doar de la eliberarea sanilor. În fond, ei sunt expresia feminitații noastre. Cine e urmatoarea femeie curajoasa?” este mesajul transmis de prima susținătoare a campaniei.

„Mi-a placut ideea. Si urasc cliseele.", transmite Monica. Femeia are 29 de ani.

Și fosta concurentă de la "Masterchef", Maria Secrieriu, s-a alăturat campaniei. „Îmi plac provocările. Și cred în frumusețea femeii fără alunecarea în vulgaritate”, transmite Maria, care are 27 de ani.

Anca, o femeie de 34 de ani care susține mișcarea, scrie că „Frumosul nu înseamnă perfect; iar natural este mult mai frumos.”

O altă femeie care a participat la această campanie motivează: Sustin campania voastra deoarece cred in naturaletea femeii si vreau sa scapam de preconceptiile impuse de societate”. Andreea Ioana are 22 de ani.
 

Elena Stroe (24 de ani) s-a alăturat campaniei pentru că își dorește "să trăim într-o lume liberă".
 
 
Karina este cea mai tânără participantă, are doar 18 ani. „Ăsta e protestul meu silentios fata de abuzurile sexuale, ce au ca «argument suprem» nuditatea feminina, nuditatea in general. Urasc conceptia gresita asupra sanilor, catalogarea acestora ca fiind frumosi sau urati, ignorarea scopului principal al acestora”, scrie tânăra.
 

„Ma alatur campaniei voastre deoarece vreau ca toate femeile, indiferent de varsta, sa aiba incredere in ele. Increderea in noi insine este cea mai eficienta arma a frumusetii”, scrie Cătălina Vasile, o femeie de 30 de ani.

Ramona (24 de ani) a participat la Free The Nipple România cu următorul mesaj: „Ma alatur voua, femei din lumea intreaga deoarece cred in puterea naturaletii si intr un viitor fara bariere si cenzuri irelevante”.

Femeile care vor să se alăture campaniei trebuie să intre pe pagina de Facebook Urbology, să trimită printr-un mesaj privat fotografia, împreună numele, vârsta şi motivul pentru care s-a alăturat campaniei #freethenipple în România. "E de ajuns să facă o persoană importantă primul pas. Apoi, cu siguranţă, vom scăpa de falsele pudori", scriu inițiatorii mișcării, pentru a le convinge pe femei să aibă curaj și să trimită fotografii.

Etichete: campanie freethenipple, femei sani goi, freethenipple, miscarea freethenipple romania, realitatea

0/1 COMENTARII
Max
22 apr 10:00
+0
VOTURI
-0
Felicitari tuturor!
Ar trebui organizat un "Nipples Beauty Contest"!
... si as dori sa le multumesc face-to-nipple ... aaa, adica face-to-face! Niste date de contact, ceva? ;-))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h