Campanie anticorupţie pe Aeroportul "Henri Coandă". Ce au primit pasageriiElevii Liceului "Ioan Petruș" din Otopeni au împărțit luni pliante pasagerilor care au sosit pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" din Republica Moldova și din Ucraina, în cadrul unei acțiuni comune care se desfășoară în cele trei țări împotriva corupției la frontieră.

Campanie anticoruptie
Campanie anticorupţie
Foto: Agerpres

"Zona de frontieră este o zonă intens circulată de către cetățenii români, ai Republicii Moldova, ucraineni și nu de puține ori au fost evenimente care în mod nedorit și-au lăsat amprenta într-un alt mod decât ne-o dorim cu toții. Am gândit că e necesară o campanie pe care să o derulăm împreună și care să pună accentul în principal pe prevenirea faptelor de corupție", a declarat directorul general adjunct al Direcției Generale Anticorupție (DGA), Octavian Melintescu, în cadrul unei conferințe la Aeroportul "Henri Coandă".

Potrivit acestuia, campania lansată se derulează de luni până vineri, pe 9 decembrie sărbătorindu-se Ziua Anticorupție.

"Activitatea va consta în editarea de pliante în limbile română, ucraineană și engleză, pliante care vor fi distribuite participanților la trafic din punctele de trecere a frontierei, atât cele aeriene, cât și 11 puncte de trecere a frontierei terestre. Sloganul campaniei derulate este 'Pe aici corupția nu trece' — un slogan ales pentru a înțelege că faptele de corupție nu sunt săvârșite numai din cauza funcționarului care manifestă un comportament lipsit de integritate, ci și din cauza participantului la trafic, care alege să mituiască funcționarul public pentru a-și rezolva problemele pe care le are. (...) Am gândit acest proiect ca o activitate simultană, chiar astăzi activitățile sunt lansate simultan atât în Republica Moldova cât și în Ucraina, atât în punctele terestre, cât și în punctele de frontieră aeriene", a mai spus Melintescu.

Consilierul pentru integritate în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Sorin Vodă, și-a exprimat speranța că rezultatele campaniei se vor vedea în timp, prevenirea fiind mult mai la îndemână decât combaterea.

"Noi avem de distribuit aproximativ 20.000 de pliante, atât la PTF-uri cu Republica Moldova, cu Ucraina, iar în cadrul punctului de trecere a frontierei Aeroport Otopeni vor fi distribuite în mod distinct dinspre aeroportul din Chișinău și de la Kiev", a arătat Sorin Vodă.

Etichete: Aeroportul Henri Coandă, Aeroportul Otopeni, campanie anticoruptie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h