Campanie inedită de prevenire a furturilor din trenuri şi din gări, lansată AZI de Poliţie. VIDEOPoliţia Română lansează, sâmbătă, o campanie inedită de prevenire a furturilor de bagaje, din trenuri şi din gări. În cadrul campaniei, „Marcel Gentoiu", un geamantan vorbăreţ, se va deplasa printre călători pentru a le atrage atenţia asupra riscurilor la care se expun dacă nu au grijă de bagajele lor.

Campanie inedita de prevenire a furturilor din trenuri si din gari, lansata AZI de Politie. VIDEO
Campanie inedită de prevenire a furturilor din trenuri şi din gări, lansată AZI de Poliţie. VIDEO
Foto: inyourpocket.com

Poliția Română a lansat, sâmbătă, în incinta Gării de Nord din Capitală, campania de prevenire şi conştientizare a populaţiei cu privire la furturile de bagaje din trenuri şi din gări. „Marcel Gentoiu" – un geamantan vorbăreţ care se deplasează printre călători şi îi face atenţi - are un important aport în conştientizarea oamenilor asupra necesităţii de a avea grijă de bagajele lor.

Activitatea a avut loc în incinta Gării de Nord, din Bucureşti, unde, „Marcel Gentoiu" - un geamantan cu personalitate, vorbăreţ şi grijuliu – a mers printre cei care călătoresc cu trenul, spunându-le să aibă grijă de bagajele lor.

Totodată, el le-a adresat oamenilor sfaturi, recomandări şi informaţii despre statistici ale Poliţiei Române, privind furturile de bagaje şi cauzele care favorizează comiterea unor astfel de fapte, respectiv neatenţia sau neglijenţa celor care devin victime.

În sprijinul lui, poliţiştii de la transporturi şi cei de la prevenire au distribuit pliante şi au adresat sfaturi şi recomandări, urmărind acelaşi deziderat, siguranţa cetăţeanului.

"Lansarea acestei campanii este binevenită, mai ales în condiţiile în care minivacanţa de 1 Mai se apropie, iar o mare parte a populaţiei va călători cu trenul.

Conform unui studiu realizat anul trecut de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, furturile comise în perioada 2012-2013 asupra călătorilor, în trenuri şi gări, sunt favorizate fie de neatenţia acestora, (adormirea, lipsa de supraveghere a bunurilor etc.), în 70,7% din cazuri, fie de neglijenţa lor (au uitat bunurile), în 12,2% dintre situaţii", arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

PENTRU O CĂLĂTORIE CU TRENUL ÎN SIGURANŢĂ, POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ :

Atenţie când urcaţi pe scara vagonului! Puteţi deveni o victimă a celor care fură din buzunare.

Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

Nu vă faceţi „prieteni" de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi" fără bagaje.

Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!

Dacă vi se pare că o persoană care merge în apropierea dumneavoastră arată sau se comportă suspect, opriţi-vă şi lăsaţi - o să se distanţeze. Astfel, va înţelege că acordaţi atenţie siguranţei dumneavoastră.

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.

 

Etichete: campanie, furt, Gara de Nord, Poliţia Română, tren

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE