Campanie umanitară de Crăciun: Cum poţi ajuta 240 de copii cumpărând o carte de poveştiCartea de poveşti pentru copii "Vrajă, vis, Valentina şi-un dichis" a fost lansată vineri, la sediul Creart, în cadrul campaniei umanitare "Daruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun". Banii obţinuţi din vânzarea cărţii vor fi donaţi Asociaţiei SOS Satele Copiilor, sumele din încasări urmând a fi utilizate în beneficiul a 240 de copii şi tineri aflaţi în grija SOS Satele Copiilor.

Primaria Capitalei, prin Creart, in parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor a lansat, vineri, Campania umanitară "Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun". În cadrul evenimentului, a fost lansata cartea de povesti "Vrajă, vis, Valentina şi-un dichis", scrisă de Mona Matei. Scriitoarea şi-a donat drepturile de autor astfel încât toate incasarile rezultate din achizitionarea cărţii să fie utilizate in beneficiul a 240 de copii si tineri aflati in grija SOS Satele Copiilor.

"Este vorba despre o poveste fermecată, care are capacitatea de a schimba alte poveşti, poveştile de viaţă a 240 de copii care se află în dificultate şi care sunt îngrijiţi de Asociaţia SOS Satele Copiilor. Citind o poveste putem schimba povestea lor de viaţă şi asta este important", a declarat autoarea.

Câţiva dintre copiii aflaţi în grija SOS Satele Copiilor au fost prezenţi la lansarea cărţii şi au ascultat fascinaţi una din cele 7 poveşti din cartea lansată special pentru ei.

"Una dintre colegele noastre a scris o carte pentru copii. Am văzut-o şi eu acum cum arată. O voi cumpăra şi eu pentru nepoţi. A scris cartea asta cu dorinţa ca banii care se strâng din vânzare, prin amabilitatea dumneavoastră şi a celorlalţi concetăţeni ai noştri, să fie daţi fundaţiei SOS Satele Copiilor. Colega noastră a scris cartea, a donat drepturile de autor tocmai ca să vină în sprijinul copiilor. Înainte, ea a fost educatoare, dar a fost educatoare şi cu sufletul şi cu mintea, nu numai cu prezenţa. Eu îi mulţumesc", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

După lansarea cărţii, primarul general a cumpărat 4 exemplare din cartea "Vrajă, vis, Valentina şi-un dichis". "Am cumpărat cărţi pentru cei 3 nepoţi. Aştept să-i văd şi eu, mâine vreau să-i invit şi pe ei la aprinderea luminilor, că aşa-i frumos. Dacă nepoţii vor fi deschişi la citit le voi citi povestea, dar, de multe ori, treaba noastră e să ne smotocim pe covor", a spus, râzând, edilul-şef al Capitalei.

Municipalitatea a pus la dispozitia Asociatiei SOS Satele Copiilor o casuta la Bucharest Christmas Market, in Piata Universitatii, de unde vizitatorii pot achizitiona volumul de povesti, pe toată perioada derulării târgului de Crăciun. Cartea costă 25 de lei şi a fost tipărită în 5.000 de exemplare şi, dacă stocul va fi epuizat, se vor tipări mai multe exemplare.

Tot la casuta SOS va fi amplasat "un bradut al dorintelor" impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc. Vizitatorii care vor sa se implice, pot alege o steluta din brad si pot face o donatie pentru copiii defavorizati aflati in grija SOS Satele Copiilor.

In perioada 29 noiembrie - 28 decembrie, la Piata Universitatii si Cismigiu, Primaria Capitalei, prin Creart, organizeaza Bucharest Christmas Market, aflat la cea de-a treia editie. Timp de o luna, vizitatorii sunt asteptati cu o suta de casute de poveste, spectacole de muzica populara, colinde, concerte ale artistilor consacrati, casuta lui Mos Craciun, un carusel de basm si alte suprize.

SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 65 de ani in lume si de 24 de ani in Romania –"oferim o familie iubitoare pentru fiecare copil". Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Children's Villages International, retea caritabila prezenta in 133 de tari ale lumii.

Etichete: campanie, campanie umanitară, copii, lansare carte, primarul general, Sorin Oprescu, SOS Satele Copiilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE