Câmpeanu: Mamele vor primi indemnizaţiile majorate în noiembrie pentru octombrieMinistrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, că mamele îşi vor primi indemnizaţiile majorate în luna noiembrie pentru luna octombrie.

Una din cinci mamici de intoarce la serviciu inainte ca bebelusul sa implineasca doi ani (Foto ebotez.com)
Una din cinci mămici de întoarce la serviciu înainte ca bebelușul să împlinească doi ani (Foto ebotez.com)

"Sunt foarte bucuroasă că a fost promulgată legea şi în sfârşit s-a rezolvat şi problema mămicilor, pentru că erau ultimele care au rămas fără să li se reîntregească drepturile pe care le-au avut. Legea intră în vigoare în momentul în care este promulgată în Monitorul Oficial, iar banii vor fi primiţi în noiembrie pentru octombrie şi de acolo în fiecare lună", a explicat Mariana Câmpeanu.Ea a arătat că legea nu se aplică retroactiv, pentru că actul normativ aşa prevede, fiind aferent şi lunii octombrie şi noiembrie.

"Se aplică de la 1 octombrie, deci în noiembrie mamele vor primi banii pe octombrie", a subliniat Mariana Câmpeanu.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, legea care majorează indemnizaţia de creştere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.

Legea respectivă mai prevede menţinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Totodată, proiectul de lege flexibilizează perioada în care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie să achite impozite locale.

Etichete: creştere, indemnizaţie, mămici, octombrie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE