Canalul Dâmboviţa din Capitală va fi secat. ANAR avertizează că mirosul va fi extrem de neplăcutDecolmatarea canalului Dâmboviţa, Bucureşti, va începe în 8 ianuarie, cu „impact vizual şi mai ales olfactiv extrem de negativ pentru riverani şi trecători, din cauza descompunerii algelor şi scoicilor", arată un comunicat transmis vineri de Administraţia Naţională Apele Române - ANAR, citat de Mediafax.

Curatare Dambovita
Curăţare Dâmboviţa

Programul „Amenajarea complexă a râului Dâmboviţa în Municipiul Bucureşti", a prevăzut ca în secţiunea Piaţa Unirii, râul Dâmboviţa să fie sifonat pe sub pasajul rutier Unirii şi peste magistrala de metrou nr. II ceea ce, în timp, a condus la reducerea capacităţii de transport a biefului în cazul debitelor de ape mari, atât din cauza unor fenomene naturale (dezvoltarea vegetaţiei şi a scoicilor) care măresc rugozitatea, dar mai ales din cauza faptului că în această zonă se aglomerează mâlul şi deşeurile ce nu pot fi colectate din barcă de personalul de exploatare.

„Pentru a se preîntâmpina situaţiile de pericol în cazul apariţiei unor debite de ape mari, s-a hotărât realizarea unei operaţiuni de decolmatare a casetelor sifonării, astfel încât să se asigure funcţionarea în siguranţă a lucrărilor hidrotehnice. În vederea decolmatării, biefurile Unirea-Mărăşeşti trebuiesc lăsate la uscat, operaţiune care s-ar putea realiza cel mai rapid în perioada anotimpului cald, însă cu impact vizual şi mai ales olfactiv extrem de negativ pentru riverani şi trecători, din cauza descompunerii algelor şi scoicilor existente", precizează ANAR.

Din aceste considerente s-a prevăzut ca demararea lucrării de decolmatare a galeriilor de sifonare să înceapă cu data de 8 ianuarie 2018, „dată de la care sperăm că temperaturile scăzute ne vor ajuta să minimizăm disconfortul pentru cetăţeni".

ANAR mai menţionează că „pentru reducererea perioadei de timp în care vom realiza lucrările, beneficiem de sprijinul autorităţilor locale, prin direcţiile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală şi prin operatorul serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare SC Apa Nova Bucureşti SA. Totodată, pentru menţinerea unui flux de apă minimal pe aceste zone de intervenţie se vor realiza batardouri de deviere şi punere la uscat ale incintelor de lucru".

„Estimăm că lucrările vor fi finalizate în termen de 10 zile", a mai comunicat ANAR.

Etichete: canalul dambovita, Dâmboviţa, decolmatare dambovita

0/3 COMENTARII
ION
08 ian 22:00
+0
VOTURI
-0
Neah, nu sunt lasate acolo sa se descompuna si ce alte minuni mai scrie in comunicatul ala. Sunt adunate, chiar cu escavatorul. Doar ca treaba nu se face instantaneu, ceea ce duce, in timp, la unele descompuneri.
Ar fi mers, probabil, mai multe echipe de curatenie, dar alea trebuie platite...
alex
07 ian 14:00
+0
VOTURI
-0
si nu se poate saia cineva alegele si scoicile de acolo ca sa nu mai miroasa tot orasul? Trebuie neaparat sa fie lasate sa se descompuna?
Temperaturi scazute
06 ian 11:23
+0
VOTURI
-0
"8 ianuarie 2018 - temperaturile scăzute"

BWAAHAHAHAHA!!! Ce temperaturi scazute? Maxima de 9 (noua) grade Celsius! Astia-s din alt film!

Daca tot vroiau temperaturi scazute, puteau astepta pana vineri, cand ANM prognozeaza maxima de 3 (trei) grade Celsius!
Sau macar taceau dracului din gura si nu mai bagau nesimtirea cu "temperaturi scazute"... Trebuie facut si gata.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE