Când ar putea fi introdusă MONEDA EURO în RomâniaViceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Bogdan Olteanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că România ar putea fi pregătită pentru introducerea monedei unice europene peste aproximativ 10 ani, asta în condiţiile în care demersurile ar fi începute în toamna acestui an.

Cand trece Romania la euro
Când trece România la euro

Dacă România ar începe procesul de aderare la euro, ar putea fi "rezonabil" pregătită peste 7 – 10 ani, a declarat viceguvernatorul BNR joi, potrivit Mediafax.

"Ca să termini un proces trebuie mai întâi să îl începi şi România încă nu a început pregătirea trecerii la euro. Dacă l-am începe – să zicem – în această toamnă, probabil că, din punct de vedere tehnic, într-o perioadă de 7 – 10 ani am putea să fim rezonabil pregătiţi", a spus Bogdan Olteanu, întrebat despre momentul în care România va trece la moneda unică europeană.

Olteanu a afirmat că aderarea la moneda unică depinde de viaţa politică.

"România s-a angajat să adere la euro. Am scris-o şi în Constituţie, am votat-o la referendum. Nu am scris când se va întâmpla acest lucru. Există ţări în care politicul apreciază că e mai bine mai târziu. De exemplu, în Ungaria, Guvernul a decis că atunci când Ungaria va ajunge la nivelul de trai – să zicem – la 90% din media UE, atunci o să pună problema aderării. Din ce am văzut noi în ţări care au aderat, două treimi din nivelul de trai e un nivel rezonabil ca să poţi să te duci acolo fără să ai dificultăţi", a declarat viceguvernatorul BNR.

Acesta a dat ca exemplu Slovacia, "o ţară care acum merge bine, economia e tot mai competitivă şi oamenii câştigă tot mai mult".

Etichete: cand trece romania la euro, euro, moneda euro, romania euro, romania trece la euro

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE