Când încep înscrierile copiilor la CLASA PREGĂTITOAREMinisterul Educației a lansat în dezbatere publică proiectul de Metodologie privind înscrierea copiilor in învățământul primar pentru anul scolar 2016-2017 și Calendarul aferent procedurilor de înscriere. Astfel, înscrierile in clasa pregatitoare vor avea loc în perioada 29 februarie-18 martie. 

Cand incep inscrierile copiilor la CLASA PREGATITOARE
Când încep înscrierile copiilor la CLASA PREGĂTITOARE

Noul proiect lansat de Ministerul Educației prevede inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, conform legii, eliminandu-se exceptia prevazuta de metodologiile anterioare. Aceasta permitea copiilor care implineau varsta de 7 ani pana la data de 31 august (anul in cauza) sa se inscrie direct in clasa I. Actualul proiect de metodologie nu mai prevede, in acest an scolar, exceptia ca un copil, care nu a urmat cursurile clasei pregatitoare, sa poata fi inscris direct in clasa I.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice sustine accesul tuturor copiilor la invatamantul primar si orice situatie care excede cadrul normativ in cauza va putea fi analizata si solutionata in interesul educational al copiilor.

Propunerile, sugestiile si opiniile tuturor celor interesati sunt asteptate pana la data de 25 ianuarie 2016, la adresa de e-mail inscriere.inv.primar@gov.edu.ro.

Conditiile inscrierii copiilor la clasa pregatitoare

Inscrierile in clasa pregatitoare se desfasoara in scoala in perioada 29 februarie-18 martie, intre orele 8:00-20:00 de luni pana vineri si intre orele 9:00-13:00 sambata.

Elevii inscrisi la scoala de circumscriptie vor urma automat cursurile la aceasta scoala. Dupa ce au loc inscrierile la scolile la care elevii sunt arondati, pe locurile ramase libere va avea loc inscrierea copiilor care nu locuiesc in acele zone. Daca numarul de cereri de inscriere din afara circumscriptiei este mai mare decat numarul locurilor ramase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale si specifice.

Criteriile generale de departajare sunt:

a) existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului

b). existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti (este asimilat acestei situatii cazul copilului care provine de la o casa de copii/centru de plasament/plasament familial)
c). existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte
d). existenta unui frate/a unei surori inmatriculate in scoala respectiva
Repartizarea copiilor se face in ordine descrescatoare a numarului de criterii generale cumulate de catre fiecare copil: se repartizeaza la inceput copiii care indeplinesc 3 criterii, apoi 2 si, in final, copiii care indeplinesc un criteriu. In cazul in care mai multi copii indeplinesc un criteriu, ordinea de prioritate a criteriilor este de la a) la d).

Citește mai multe AICI. 

Etichete: clasa pregătitoare, copii, înscriere, Ministerul Educaţiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE