Încep lucrările la noul patinoar olimpic cu bazin de înot, spa și restaurant panoramicVechiul patinoar "Mihai Flamaropol" va fi demolat în această vară, iar în septembrie vor începe lucrările pentru ridicarea noului patinoar olimpic, spun reprezentanții Primăriei Capitalei. Pe terenul de pe Bd. Basarabia vor fi construite două corpuri de clădire independente structural, dar unite printr-un acoperiș comun. Primul corp va adăposti patinoarul olimpic cu gradene pentru spectatori, loje VIP și spații comerciale și de alimentație publică. În cel de-al doilea corp de clădire va funcționa centrul sportiv și de agrement cu bazin semiolimpic, teren de sport, o zonă de spa cu terasă exterioară, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă. Lucrările de construcție vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA - Astaldi Spa și costă 27,8 milioane euro.

Proiectul de refacere și modernizare a patinoarului artificial Mihai Flamaropol a fost repornit după ce pe 17 iunie 2015, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru realizarea lucrărilor de construcție firmelor Astaldi Spa şi UTI Grup. Municipalitatea atribuise contractul celor două firme încă din luna septembrie 2014, însă rezultatul licitației a fost contestat de două ori, conflictul fiind soluționat abia după 9 luni. 

Proiectul va debuta cu demolarea construcțiilor existente, inclusiv a vechiului patinoar.

"În această săptămână se predă amplasamentul constructorului. S-a dat și ordinul de proiectare, iar acum se lucrează la obținerea autorizației pentru demolarea vechiului patinoar. În septembrie, sperăm să înceapă lucrările de construire a noului patinoar", a precizat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei capitalei. 

Potrivit studiului de fezabilitate, noua construcție va cuprinde două corpuri de clădire "independente structural, dar tratate unitar prin anvelopantă comună"

Corpul principal va cuprinde patinoarul sportiv și de agrement de dimensiuni olimpice, dotat cu vestiare și toate funcțiunile necesare desfășurării competițiilor sportive, gradene pentru spectatori, loje VIP, spații comerciale și de alimentație publică. 

Al doilea corp va adăposti centrul sportiv și de agrement ce va cuprinde un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zona de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă.

Studiul de fezabilitate prevede și ample lucrări de amenajări exterioare care includ o piață publică, o promenadă pe marginea lacului, un perete de escaladă și o parcare. 

De asemenea, acoperișul patinoarului va fi acoperit cu iarbă, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu pentru skating.

Construcţia va avea o suprafaţă totală de 22.600 metri pătraţi şi va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilităţi) şi peste 120 de locuri de parcare. 

Lucrările de proiectare și execuție, ce vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA - Astaldi Spa, costă 123 milioane lei cu TVA (27, 8 milioane euro). 

Firma Louis Berger a câștigat contractul pentru serviciile de consultanță în acest proiect. Contractul, în valoare de 1,1 milioane lei cu TVA, a fost atribuit pe 27 aprilie 2015. 

Termenul de finalizare a lucrării este sfârșitul anului 2016. 

Etichete: bazin de înot, patinoar, Patinoarul Mihai Flamaropol, Primăria Capitalei, realitatea

0/10 COMENTARII
Pop
30 iun 18:58
+0
VOTURI
-0
Aceste firme unice...numai ele pot construi in capitala...altele nu
vlad
30 iun 16:11
+0
VOTURI
-0
@Cris .... daca e nevoie de bazin olimpic, e normal sa se faca acolo unde deja este, sa fie modernizat, nu sa se faca altul la 150 metri distanta. Problema mea este alta!! Ce e cu spa-ul ala nene??? Pe bani publici se construiesc cladirile si pe urma ce? Se da in concesiune pe 50 de ani spatiul pentru spa si pentru restaurante??? Care evident sunt frumos spre malul lacului.... asa cum este acum Riviera in parc. Penibil.
Cris
30 iun 15:36
+0
VOTURI
-0
Trebuie construit un bazin olimpic ca lumea la Lia Manoliu, dupa standarde internationale, sa se poata face si sarituri... In prezent sportivii se antreneaza la sarituri la Sibiu sau mai stiu eu unde. E o rusine!
Cris
30 iun 15:24
+0
VOTURI
-0
De idioti ce sunt, de asta nu fac un nou bazin olimpic in Bucuresti - AR FI ATAT DE NECESAR INCA UN BAZIN OLIMPIC.
Gabi
30 iun 11:13
+0
VOTURI
-0
De 7 ( SAPTE ) e primar ( OPRESCU ) si abia acum va incepe constructia patinoarului...A uitat insa ca trebuia sa faca si o sala de sport moderna asa cum are ORICE Capitala din Europa. Mai putin Bucurestiul...El insa mai viseaza la autostrazi suspendate. CRASA INCOMPETENTA! NUMAI "GARGARA". Sta alaturi de "celebrii" Halaicu si Lis. Macar Videanu a facut un stadion.Si a pus borduri...!!! RUSINE !!!
lol
30 iun 10:12
+0
VOTURI
-0
Bai caine, ai prins si tu din zbor o idee dar ai sarit peste intrebarea mea. Altul olimpic tot acolo?
caine
30 iun 09:05
+0
VOTURI
-0
da' chiar, de ce nu il faceti olimpic (pe bazin) si preferati unu' semi-olimpic?
lol
30 iun 08:37
+0
VOTURI
-0
"va fi acoperit cu iarbă fi pietonal"

No comment, penibil, amatori, nu vreti sa intelegeti sa va cititi articolele inainte sa le publicati...
lol
30 iun 08:32
+0
VOTURI
-0
Pai nu e deja unul olimpic la Lia Manoliu? Doar nu-l darama si pe ala.
Floreasca e semi-olimpic dar cred ca si Dinamo si Stejarii sunt olimpice, si alte cateva semi-olimpice.
Cris
30 iun 07:49
+0
VOTURI
-0
De ce bazin semiolimpic cand Bucurestiul are atata nevoie de inca un bazin olimpic pe langa cel de la Floreasca ????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE