Când intră în vigoare sensurile unice pe Calea Dorobanți și pe Bd. Lacul TeiPrimăria Capitalei introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei și Calea Dorobanți. Tot în sens unic se va circula și pe străzile Ramuri Tei și Polonă. Marcajele rutiere au fost deja finalizate, iar indicatoarele instalate pe bd. Lacul Tei și pe strada Ramuri Tei. În acest moment, se mai fac lucrări doar pe Calea Dorobanți și pe strada Polonă. Reprezentanții municipalității spun însă că acestea sunt pe final, iar până la mijlocul lunii iulie noile sensuri unice vor intra în vigoare pe toate cele patru artere. 

Primăria Capitalei va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei din Capitală. Șoferii vor putea circula pe acest bulevard doar pe direcția Facultatea de Construcții - Bd. Barbu Văcărescu. Circulația în sens invers va fi permisă doar autobuzelor RATB, care vor dispune astfel de o bandă specială.

"Se va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei, de la intersecția cu strada Maica Domnului până la Bd. Barbu Văcărescu. Porțiunea cu linie de tramvai, de la Doamna Ghica la Maica Domnului, nu va fi afectată, circulația rămânând aici pe ambele sensuri. Se va circula pe sens unic dinspre Facultatea de Construcție către Bd. Barbu Văcărescu. Concomitent, vom introduce sens unic, dar în direcția opusă pe strada Ramuri Tei, dinspre Barbu Văcărescu către Parcul Lacul Tei", a declarat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Lucrările pentru introducerea sensului unic pe cele două artere au fost deja terminate pe Bd. Lacul Tei și pe strada Ramuri Tei unde au fost  realizate lucrpri de drum și marcaje și instalate indicatoare rutiere.

Reprezentanții Administrației Străzilor spun însă că noile reguli de circulație vor intra în vigoare odată cu terminarea lucrărilor de pe Calea Dorobanți și de pe strada Polonă, unde, de asemenea, vor fi introduse sensuri unice. 

"Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe strada Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers", a precizat directorul de la Transporturi.

Administrația Străzilor a început lucrările de amenajare pe Calea Dorobanților de aproximativ o lună. Pe această arteră se repară carosabilul și trotuarele, iar în zona intersecției cu Bd. Dacia și strada Mihai Eminescu, dar și în Piața Lahovary, pastilele au fost reconfigurate pentru a se asigura accesul pietonilor.

"Sensurile unice vor intra în vigoare dupa finalizarea lucrărilor de drum și marcaje rutiere aflate în curs pe Calea Dorobanților și strada Polonă, adică cel târziu până la jumătatea lunii iulie", au precizat pentru B365.ro, reprezentanții Administrației Străzilor. 

Unde se mai introduce sens unic

Primăria Capitalei are în plan introducerea unor sensuri unice și a benzilor speciale pentru mijloacele de transport ale RATB pe aproximativ 30 de artere din Capitală. Direcția de Transporturi a întocmit deja o listă cu străzile și bulevardele, pe care vor fi introduse noile reguli de circulație, printre ele fiind nominalizate și Bd. Gh. Magheru, Bd. N. Bălcescu, Calea Moșilor sau Drumul Taberei.  VEZI LISTA COMPLETĂ. De asemenea, în Comisia de circulație, dar și în Comisia de Urbanism din Primăria Capitalei s-a propus deja introducerea sensurilor unice și pe Calea Floreasca și Barbu Văcărescu. 

Noile propuneri, nu vor intra însă în vigoare prea curând. Deocamdată, sensurile unice vor fi introduse doar pe Bd. Lacul Tei, Strada Ramuri Tei, Calea Dorobanți și strada Polonă. Într-un răspuns remis B365.ro, reprezentanții Administrației Străzilor au precizat că nu există deocamdată planuri concrete pentru introducerea de noi sensuri unice în București în perioada imediat următoare.

Etichete: Bd. Lacul Tei, Calea Dorobanţi, realitatea, sens unic, strada Polonă, strada Ramuri Tei

0/15 COMENTARII
Fane boss
29 iun 16:21
+0
VOTURI
-0
Geo ciocu mic fraiere, in toate marile orase europene taxiurile sunt asimilate transportului public, pentru ca asta si sunt! Permiterea accesului taxiurilor pe benzile RATB incurajeaza utilizarea taxiurilor si descurajeaza utilizarea masinilor personale... Si oricum, legea care conteaza e in primul rand cea a comunitatii, cea respectata si inteleasa de oamenii din trafic. Nu te baga ma baietel unde esti habarnist.
Geo
29 iun 10:10
+0
VOTURI
-0
Sensurile unice sunt bine venite atunci cand au correspondent pe sensul opus ( Polona-Dorobanti), si pentru acest exemplu trbuie interzia orice oprire pe aceste strazi, degeaba se introduce sensuri unice si ramane tot o banda pe sens celelalte fiind ocupate me masini parcate total aiurea, (ex. Dorobanti in fata Bibliotecii Britanice, sau in fata Scolii Germane).
Tramvaiul nu trebuie desfiintat ci mutat la marginea strazii, in acest fel se desfiinteaza "refugiile" si linia de tramvai poate fi folosita si de autoturisme.
Degeba sens unic pa Bd. Lacul Tei daca va fi obanda pentru autobuze, ori este sens unic ori nu, aceasta banda va fi folosita asa cum se intampla pe Bd. Dacia si de taxiuri care blocheaza intersectia Bd. Dacia-Cal. Dorobanti si nimeni nu se sesizeaza. Cine a stabilit ca transportul cu taxi-urile este transport public???? Adresez aceasta intrebare pentru ca taximetristi sfideza circulatia si fara sa li se ofere aceste facilitate. Intreb eu de ce aprovizionarea (nu lucrez in domeniu) nu poate fi considerate de interes public asa cum este considerate activitatea taxi?????
Androneasca Plagiatoarea
28 iun 14:58
+0
VOTURI
-0
Desfiinţarea tramvaielor şi înlocuirea lor cu troleibuze este singura soluţie înţeleaptă pentru transportul în comun. Urmăriţi câte accidente grave au avut loc din cauza aşa-ziselor "refugii pentru pietoni". ACestea sunt adevărate capcane pentru automobile. Însăşi expresia "refugiu" dovedeşte că pietonul e agresat din oficiu şi trebuie musai să se ascundă undeva în mijlocul străzii, unde este poluarea mai mare şi riscul de a fi luat pe sus pe capotă. Ne modernizăm, sau ne întoarcem la vremurile cu trmavaie cu cai?
tram
28 iun 04:00
+0
VOTURI
-0
Problema e sa diminuezi traficul prin alte masuri, nu sa faci sensuri unice in locuri unde orasul nu a fost proiectat pentru asa ceva. Una e sa faci proiecul de la 0 si alta sa carpesti. Putem sta si in cap, ca tot nu rezolvam nimic cu aiureala asta. Bulevardele trebuie lasate cu 2 sensuri, altfel aglomeram toate strazile laterale si vor fi milioane de accidente. Dar gandeste cineva la departamentl ala corupt, de urbanism?
Gigi
27 iun 16:12
+0
VOTURI
-0
Cris, ai auzit vorba aia... cand 2 iti zic ca esti beat te duci si te culci?

La somn amice, ca nu ai habar despre ce vorbesti. Mai iesi si tu din masina si plimba-te prin lumea asta, vezi prin alte tari s-au desfiintat liniile de tramvai, s-au largit bulevarde pentru masini? Sau cumva tocmai invers?
Cris
27 iun 13:18
+0
VOTURI
-0
Esti sufocat deja dar nu iti dai seama, iti spun.
Mihai
27 iun 13:00
+0
VOTURI
-0
Tembel esti tu, daca nu se face nimic, ne sufocam
Cris
27 iun 12:46
+0
VOTURI
-0
Pentru toti tembelii care cred ca sensurile unice sunt un lucru bun, fara sa faca un efort minim de gandire, sa tina cont de faptul ca Bucurestiul nu e Manhattan ci un fost targ fanariot, dezvoltat circular, in care strazile nu duc nicaieri. Daca nu credeti, uitati-va pe harta sau pe Google Earth sa vedeti ca sensurile alea unice se intersecteaza cu strazi inguste. Acolo se va bloca traficul daca vrei sa te intorci dupa ce te-ai dus pe sensul unic. Decizie mai tembela nici ca se poate. AU facut niste trotuare de beton de hectare pe Calea Victoriei, unde erau 4 benzi si se preta la sens unic si acum vor sa introduca sens unic pe strazi care nu conduc nicaieri. Sa scoata tramvaiul de pe Stefan cel Mare sa mai faca inca cate o banda de mers si se schimba situatia.

O sa iasa haos, o sa vedeti, o sa intrati pe sens unic si o sa constatati ca, atunci cand vreti sa va intoarceti va complicati rau de tot.
Cris
27 iun 12:35
+0
VOTURI
-0
Raspunsul de mai jos era pt. IOnut, doar ca site-ul asta ultra modern n-o arata...
Cris
27 iun 12:34
+0
VOTURI
-0
Bai hipiot bezmetic, du-te cu bicicleta ta de-aici!! Bucurestiul are 1% biciclisti, de ce trebuie sa imi ia mie din banda, sa merg mai anevoios si mai incurcat, pentru 2-3 biciclisti care vin si ei pe bulevard la fiecare 10 min.? In plus, eu platesc taxe de drum in benzina si rovigneta, am dreptul la o circulatie decenta cu masina!!! Daca taceai, filozof ramaneai! Se vede ca logica nu e punctul tau forte...
Istvan
27 iun 12:15
+0
VOTURI
-0
Cu dedicatie cartografilor care contribuie la softuri civilizate ca iGO, TomTom, Navigon etc. Voi munciti sa updatati GRATIS nume de strazi, trasee, sensuri, pt. ca marlanii din Romania fac cele mai dese schimbari din toata Uniunea Europeana. Dar daca munciti cu drag si spor (pentru un neam care si asa fura softurile GPS in proportie de 99% - atunci ce sa zic - SPOR LA LUCRU!)
vlad
27 iun 10:37
+0
VOTURI
-0
Sens unic pe Mosilor??? pe Magheru si Drumul Taberei??? WTF?? O sa iasa o nebunie de nedescris si cu modificarile de acum de pe Polona, ca sensurile unice se blocheaza la un moment datsi trebuie sa schimbi bulevardul...
IOnut
27 iun 09:56
+0
VOTURI
-0
Cris tata, incurcata rau e mintea ta. Esti genul ala care cum apare o schimbare te panichezi si 5 zile nu iesi din casa. Singurul lucru rau este ca pe Lacul Tei era loc kklau sa faca si piste de biciclete insa acest lcuru nu s-a intamplat.
Cris
27 iun 09:35
+0
VOTURI
-0
Acesti tembeli vor incurca circulatia rau de tot.
IESITI IN STRADA !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE