Când SE DESCHIDE Roata Mare din Herăstrău. Nebunii în cel mai nou parc de distracţii al CapitaleiDESCHIDERE ROATA MARE HERASTRAU. Roata Mare din Herăstrău ar urma să fie funcţională la sfârşitul acestei luni, anunţă proprietarii noului parc de distracţii din nordul Capitalei. Cu două zile înainte de sfârşitul lunii august, pe teren fuseseră deja instalate un carusel și structura unei noi roți. În noul parc de distracţii, bucureştenii vor găsi bumper boats, bumper cars şi un trenuleţ ce va face turul parcului. Noul parc de distracții va fi amenajat de firma Britta Trading, aceeași firmă care a realizat și parcul de distracții Zorky's Planet din AFI Palace Cotroceni, cu cel mai mare roller-coaster dintr-un mall din Europa de Est.

DESCHIDERE ROATA MARE HERASTRAU. Firma care efectuează lucrările a montat deja noua instalație, un disc cu diametrul de 25 de metri și în care există 18 mini dirijabile. 

În fiecare dintre ele pot lua loc maxim șase persoane. În jur a fost creat un adevărat parc de distracții, unde copiii vor găsi printre altele un carusel și un turnuleț cu scaune, care îi va duce la câțiva metri înălțime, de unde îi va aduce jos cu o viteză amețitoare.

DESCHIDERE ROATA MARE HERASTRAU. Conform proprietarilor noului parc de distracţii, bucureştenii se vor putea delecta astfel: 

ROATA MIRAMAGICA

Te ridică până la peste 25 de metri. Aici, bucura-te de peisajul extraordinar al parcului vazut de sus, de linia orizontului si, daca e vremea inserarii, de un apus ametitor.

SPARK

Este pentru exploratori care vor sa zboare spre cer si sa traiasca fiorul inaltimilor.

BUMPER BOATS

Pentru cei mici si curajosi Bumper Boats e distractia cea mai tare: aici navighezi, te intreci si te ciocnesti pe apa. 

JUMP JUMP

Asigura portia de sarituri traznite la Miramagica: sus-jos, sus-jos...saltelele ii asteapta pe doritori sa ii arunce pana la cer! 

BUMPER CARS

Daca iti place viteza, concurenta si vrei sa ciocnesti cateva alte masinute fara sa primesti o amenda, atunci poti trece pragul Miramagica.

FUNNY EXPRESS

Este trenuletul care face turul lumii Miramagica.

DERBY

Obiectul jocului: rostogolirea unei mingi pe o masa de joc. Ulterior, culoarea orificiului in care cade bila - rosu, albastru sau galben, va determina ritmul de miscare al acesteia. Respectiv trei, doua lungimi sau o lungime. Castigatorul este jucatorul al carui cal este primul ajuns la linia de sosire. Atunci, o sirena va anunta sfarsitul cursei, iar masa castigatoare va fi luminata.

TORNADO

Este mai mult decat un leagan, mai mult decat un carusel clasic care porneste incet, se roteste si se rasuceste si creste viteza treptat.

DESCHIDERE ROATA MARE HERASTRAU. Lucrările au început luna trecută, iar conform autorizației de construire nr. 351 din 7 iulie 2015, ar fi trebuit terminate abia în iulie 2016. Fiind o zonă foarte populară, cu mii de părinți și copiii care își petrec weekend-urile aici, lucrările au fost accelerate pentru a se putea deschide parcul din această vară. 

Beneficiarii proiectului sunt Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și firma SC Britta Trading SRL. Practic, ALPAB oferă terenul, iar Britta Trading realizează investiția și administrează noul parc de distracții.

DESCHIDERE ROATA MARE HERASTRAU. Firma Britta Trading a amenajat și parcul de distracții Zorky's Planet din AFI Palace Cotroceni. În acest parc a fost instalat și Zorky's Planet, cel mai mare parc de distracţii din România instalat într-un centru comercial, respectiv Afi Palace Cotroceni. Cu o lungime de 140 metri, acesta este cel mai mare roller-coaster dintr-un mall din Europa de Est. 

Pe 28 aprilie 2014, Primăria Capitalei a început desființarea parcului de distracții din zona Roata Mare care aparținea firmei SC Dino Park Invest SRL. Roata Mare, cursa de cai, pista de mașinuțe, trambulinele și celelalte instalații de agrement au fost pe rând demontate. Roata mare funcționa din 1952. De altfel, reprezentanții Primăriei Capitalei spuneau atunci că roata era veche și punea în pericol copiii care o foloseau, dar și că parcul de distracții nu mai avea actele necesare de funcționare.

DESCHIDERE ROATA MARE HERASTRAU. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a închiriat firmei Britta Trading SRL un teren din Parcul Herăstrău, situat pe malul lacului. Este vorba despre spațiul pe care s-a aflat până anul trecut Roata Mare. Terenul a fost închiriat pe o perioadă de 15 ani "în vederea desfășurării de activităţi de agrement prin amplasarea unor instalaţii de agrement, printre care, obligatoriu, o roată de agrement", au precizat pentru B365.ro, reprezentanții ALPAB. 

Conform procesului verbal de adjudecare a contractului, timp de 15 ani, ALPAB va primi de la SC Britta Trading SRL suma de 2.300 euro pe lună.

DESCHIDERE ROATA MARE HERASTRAU. "Printre obligatiile contractuale ale SC Britta Trading SRL se numara obtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor necesare montarii si exploatarii unor astfel de ansambluri in Parcul Herastrau, plata chiriei de la data semnarii contractului, respectiv 20.08.2014, precum și plata tuturor utilităților", au explicat reprezentanții ALPAB. 

Contractul ar fi fost încheiat în urma unei "licitații publice, cu ofertare în plic închis, licitaţie organizată de ALPAB la data de 04.08.2014". În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) nu a fost publicat însă niciun anunț referitor la această procedură de achiziție.

DESCHIDERE ROATA MARE HERASTRAU. Deși contractul a fost încheiat în august 2014, autorizația de construire necesară pentru amenajarea noului parc de distracții a fost obținută abia pe 7 iulie 2015, iar la scurt timp au început și lucrările. De atunci se lucrează de zor în Herăstrău. S-a montat deja structura Roții Mari. De asemenea, pe teren a fost adus și un carusel pentru copii de vârste mai mici.

Conform informatiilor comunicate de catre S.C. Britta Trading SRL, zona de agrement va fi deschisa publicului vizitator in luna august 2015.

Etichete: deschidere roata mare, inaugurare roata mare, miramagica, parc de distracţii, roata herastrau

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE