Când se redeschide Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. ANUNŢUL DrumarilorCea mai înaltă şosea din România, Transalpina, rămâne închisă în perioada Sărbătorilor de Paşte, a anuntat luni directorul secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Lăcrămioara State.

Cand se redeschide Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania. ANUNTUL Drumarilor (Foto dollo.ro)
Când se redeschide Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. ANUNŢUL Drumarilor (Foto dollo.ro)

"Siguranţa oamenilor este mult mai importantă. Transalpina va rămâne închisă, avem multe avalanşe în zonă. Cel mai sigur în iunie va fi deschisă traficului rutier. Avem zone unde zăpada este între 1 metru şi 2 metri pe asfalt iar prognozele meteo spun că va mai ninge", a declarat Lăcrămioara State, citată de Agerpres.

Serviciul Judeţean de Salvamont spune că nu se poate circula prea curând pe Transalpina: "În căldarea Urdele şi în pasul Mohorul, zăpada este de 2 metri. S-ar putea tăia, să spunem, un culoar auto, dar asta ar antrena toată zăpada de pe versanţi şi am accelera procesul producerii de avalanşe. Deci este strict interzisă aventurarea pe Transalpina", a precizat şeful salvamontiştilor vâlceni, Mircea Lera.

Transalpina sau DN 67C este şoseaua care urcă la cea mai înaltă altitudine din România (2100 m) şi traversează Munţii Parâng între Sebeş (Alba) şi Novaci (Gorj), în judeţul Vâlcea fiind la cea mai mare înălţime.

Etichete: cea mai inalta sosea din romania, redeschidere transalpina, transalpina

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE