Când se reia circulaţia la Eroilor, unde s-a surpat carosabilul din cauza lucrărilor la metrouRELUARE CIRCULAŢIE EROILOR. Circulaţia a fost închisă la Eroilor, la începutul lunii decembrie 2015, după ce carosabilul s-a surpat în urma executării lucrărilor la magistrala 5 de metrou. Ulterior, constructorul a anunţat că traficul auto ar urma să fie reluat în zonă pe 22 martie 2016, la aproape trei luni de la incident, termen cu care însă municipalitatea a anunţat că nu este de acord. Potrivit ultimelor date furnizate de oficialii Primăriei Capitalei, circulaţia la Eroilor ar putea fi reluată peste trei săptămâni. Metrorex susţine însă că termenul agreat a rămas 22.03.2016. 

Cand se reia circulatia la Eroilor, unde s-a surpat carosabilul din cauza lucrarilor la metrou (Foto evz.ro)
Când se reia circulaţia la Eroilor, unde s-a surpat carosabilul din cauza lucrărilor la metrou (Foto evz.ro)

RELUARE CIRCULAŢIE EROILOR. După cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, termenul de 22 martie pentru reluarea traficului în zona Eroilor, avansat de constructor, este unul cu care Primăria nu poate fi de acord și că există soluții tehnice care permit reluarea traficului în maximum trei săptămâni.

"S-a avansat data de 15 februarie pentru reluarea parțială a traficului. Lucrurile indică faptul că acest termen ar putea fi respectat", a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bucureşti, citat de romaniatv.net.

În replică, Metrorex susţine că termenul agreat a rămas 22.03.2016. "Metrorex, în calitate de beneficiar al lucrarilor aferente Magistralei 5 de metrou, informeaza publicul despre stadiul actiunilor privind consolidarea si punerea în siguranta a terenului, precum si masurile pentru reluarea cât mai urgent a traficului din zona Eroilor.

Metrorex a participat în 23.12.2015 si în 04.01.2016 la sedintele organizate la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, sedinte solicitate de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) si Prefectura, cu toate Partile si institutiile  implicate, pentru analiza situatiei. A fost prezentat graficul actiunilor de punere în siguranta a zonei. Graficul care prevede ca data finala de executie - 22.03.2016 - a fost agreat si de catre expertii tehnici atestati, experti care vor realiza expertizarea tehnica finala a zonei afectate.

De asemenea, Metrorex a participat în 21.12.2015, 24.12.2015 si 04.01.2016 la sedintele de coordonare cu verificatorii de proiect si expertii de specialitate, sedinte convocate de Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC), unde s-au analizat posibilitatile de accelerare a lucrarilor. Expertii au concluzionat ca din punct de vedere tehnic nu se pot finaliza actiunile mai devreme de data prevazuta în graficul
întocmit.

Metrorex a solicitat si primit zilnic de la Constructor rapoarte cu privire la lucrarile întreprinse la statia Eroilor 2; reprezentantii Metrorex au fost permanent prezenti în teren alaturi de Consultant si Constructor", informează Metrorex într-un comunicat remis b365.ro. 

Metrorex a analizat si avizat în regim de urgenta în cadrul Consiliului Tehnico - Economic, documentatiile tehnice care detaliaza lucrarile necesare: consolidare teren aferent imobilului de pe B-dul Eroii Sanitari, nr. 55, consolidare generala teren, consolidare si punere în siguranta a canalului colector, epuismente, documentatii care au fost puse la dispozitie cu promptitudine executantului lucrarilor mentionate.

În ceea ce priveste monitorizarea tasarilor, situatia este stabila. Nu s-au mai înregistrat deplasari la cladirile din Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 si Bd. Eroilor, nr. 2, respectiv la terenul aferent zonei afectate sau la retele.

Min. Transporturilor:Terenul la Eroilor s-a surpat de la tasări sub carosabil cauzate de infiltraţii

RELUARE CIRCULAŢIE EROILOR. Şedinţă de urgenţă, la Ministerul Transporturilor, după ce, pe Magistrala 5, în zona stației de metrou Eroilor, s-au înregistrat deteriorări la nivelul suprafeței carosabile. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat reprezentanților Metrorex, ai proiectantului, consultantului și constructorului o analiză pentru identificarea cauzei care a dus la această situație și propunerea de soluții pentru rezolvarea imediată a problemelor. De asemenea, ministrul a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență pentru a analiza și a lua toate măsurile care se impun în vederea soluționării tuturor deficiențelor ce pot apărea din cauza acestei situații.

Şeful Metrorex: Terenul s-a surpat după ce apa a pătruns în staţia Eroilor 2, la avarierea unui puţ

RELUARE CIRCULAŢIE EROILOR. Marin Aldea, directorul general al Metrorex, a explicat, după comandamentul de la Primăria Capitalei, că surparea carosabilului în zona Eroilor s-a produs după ce a fost avariat un puţ, iar apa a pătruns în staţia Eroilor 2.

Ce lucrări s-au făcut la Eroilor, pentru remedierea carosabilului surpat

a.. Consolidare a cladirilor:
o 12 injectii de consolidare verticale la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

o 12 injectii inclinate la 25 grade la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

o 12 injectii inclinate la 25 grade la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (injectare teren)

o 7 injectii inclinate la 40 grade la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

o 7 injectii inclinate la 40 grade la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (injectii)

o 7 injectii verticale la cladirea de pe Bd. Eroilor, nr. 2 exteriorul curtii (foraje)

· 8 injectii verticale de consolidare a coltului statiei (foraje + manseta).

· Sigilare preliminara 100 % a scutului TBM.

· 5 puturi suplimentare de epuisment.

a.. La retelele de pe Bd. Eroii Sanitari (canal):
o 26 piloti Dn 400 suport canal

o 37 injectii verticale (foraje)

o 37 injectii verticale (injectii)

o 75 injectii inclinate (foraje)

o 75 injectii inclinate (injectii)

a.. Consolidare a suprafetelor stradale:
o Sistem de consolidare (foraj+teaca): 250 buc.

o Sistem de consolidare: 33 injectii

Lucrari ce se vor executa în perioada urmatoare:

· se va finaliza consolidarea terenului din Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 si din Bd. Eroilor, nr. 2

· consolidarea si refacerea retelelor afectate de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (canal)

· consolidarea si refacerea suprafetei stradale

· finalizarea sigilarii scutului TBM prin injectii

a.. alte lucrari care vor fi necesare dupa finalizarea expertizarii cladirilor, retelelor si terenului afectat.
Lucrarile de consolidare la imobilul situat pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 se vor finaliza în jurul datei de 27.01.2016, urmând ca expertii sa-si exprime punctul de vedere cu privire la intrarea locatarilor în imobil.

Primăria Capitalei anunţă că proprietarii se pot întoarce acasă săptămâna aceasta

Oficialul municipalităţii a adăugat că proprietarii nevoiți să plece din zona Eroilor vor putea reveni în locuințe la sfârșitul acestei săptămâni. 

Bucureştenii evacuaţi din case, din cauza surpării de la Eroilor, cazaţi la hotel 

RELUARE CIRCULAŢIE EROILOR. "Pe 12 decembrie, dintr-o eroare tehnică a constructorului, a apărut o surpare importantă a carosabilului, ce a dus la un blocaj între vestul orașului și centrul Capitalei. A fost o greșeală tehnică a constructorului. Modul în care se intervine în continuare nu este unul foarte fericit pentru oraș. Constructorul are experiență, dotări tehnice. Este inexplicabil modul lent în care se derulează lucrarea de punere în siguranță a zonei Eroilor. Din comunicarea verbală, la sfârșitul acestei săptămâni, proprietarii locuințelor din zonă vor reveni în locuințele lor. Zona din perimetrul imobilelor afectate a fost pusă în siguranță. Pe șantier se intervine pe trei direcții: asigurarea zonei din imediata apropiere a clădirilor; punerea în siguranță a străzii și reparația crăpăturilor clădirilor din apropiere", a declarat, pentru Digi24, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București (PMB), Alexandru Ichim.

CITEŞTE ŞI Ce lucrări s-au făcut la Eroilor, după surparea carosabilului din cauza lucrărilor la metrou 

RELUARE CIRCULAŢIE EROILOR. Potrivit acestuia, dacă proprietarii vor cere despăgubiri, Primăria Capitalei îi va susține și le va acorda consiliere juridică.

"Contractul pentru lucrarea respectivă este gestionat de Metrorex. Primăria Capitalei nu poate interveni. Ne confruntăm cu o situație aproape ridicolă. Mă refer la faptul că Primăria poate amenda constructorul cu maxim 1.500 de lei", a afirmat purtătorul de cuvânt al PMB.

La începutul lunii decembrie 2015, din cauza unei surpări în carosabil, la intersecţia Bd.Eroilor-Bd.Eroilor Sanitari, traficul rutier a fost deviat, în această zonă, anunţă Poliţia Rutieră. Groapa are o adâncime de 30 de centimetri, iar surparea s-a produs din cauza lucrărilor la Magistrala 5 de metrou.  

RELUARE CIRCULAŢIE EROILOR. 

Etichete: Eroilor, Metrorex, Primăria Capitalei, reluare circulatie, surpare carosabil, trafic eroilor

0/3 COMENTARII
SIBNET
20 ian 08:55
+0
VOTURI
-0
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com.
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
Circulatia se va relua
20 ian 07:45
+0
VOTURI
-0
la sfantul asteapta, ca si pe Rebreanu. Singura sansa sa nu se mai surpe, e sa fie ziditi acolo toti toti smecherasii de la Metrorez, MT, PMB, firme de constructii, etc. care si-au tras cascavalul gras pe suferinta prostilor.
Cris
19 ian 21:02
+0
VOTURI
-0
Nu se mai reia. Se va tranforma in muzeu.

"Aici au incercat dacii sa construiasca un metrou. Din pacate le-a picat pamantul in cap asa cum se intampla si atunci cand construiesc un pasaj suprateran". Puteti depune nise coroane de flori.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE