Când se sărbătoreşte Ziua BărbatuluiDacă Ziua Femeii se poate sărbători doar pe 8 martie, bărbaţii au trei posibilităţi în ceea ce priveşte ziua lor.

Cand se sarbatoreste Ziua Barbatilor
Când se sărbătoreşte Ziua Bărbaţilor
Foto: worthview.com

Conform Cosmopolitan.ro, ziua bărbatului poate fi sărbătorită în trei date:

Ziua Bărbatului pe 9 martie

Sărbătoarea celor 40 de Sfinţi Mucenii sau Sărbătoarea celor "40 de pahare", de pe 9 martie, este data la care românii sărbătoresc Ziua Bărbatului în mod tradiţional. Se spune că bărbaţii trebuie să bea 40 de pahare de vin în cinstea Mucenicilor... dar noi spunem că tipul băuturilor şi cantitatea sunt în funcţie de preferinţe. Noi susţinem moderaţia, că e vorba de bărbaţi sau femei, în ceea ce proveşte alcoolul!

Ziua Bărbatului pe 5 mai

Data de 5 mai a fost aleasă pentru a sărbători Ziua Bărbatului din considerente pur comerciale. Un anume brand de bere a decis să le facă dreptate bărbaţilor "oprimaţi" de atâtea ocazii create special pentru a sărbători femeia (şi pentru a le face cadouri). Iniţiativa este simpatică - dacă noi ne sărbătorim feminitea- ei de ce nu ar face-o (masculinitatea)? Doar că această sărbătoare are nevoie şi de o motivaţie mai puternică. Până la urmă, data de 8 martie reprezintă ceva important în istoria feminismului.

Ziua Bărbatului pe 19 noiembrie

Poate că pentru noi, românii, nu înseamnă nimic data de 19 noiembrie, însă este data oficială la care se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Bărbatului în aproximativ 60 de ţări din lumea întreagă, printre care şi Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Scopul celebrării este de a atrage atenţia asupra sănătăţii bărbaţilor, promovarea egalităţii între sexe dar şi promovarea modelelor masculine demne de urmat pentru tineri.

Etichete: ziua femeii

0/1 COMENTARII
Cornel
09 mar 14:53
+0
VOTURI
-0
Si femeile au cel putin 3 sărbători: 1 martie, 8 martie și 14 februarie

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE