Când trebuie depusă declaraţia pentru impozitul pe chiriePersoanele care obţin venituri din închirierea bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare, trebuie să depună la Fisc declaraţia privind venitul estimat/norma de venit (Formularul 220) în maximum 30 de zile de la încheierea contractului.

Cand trebuie depusa declaratia pentru impozitul pe chirie
Când trebuie depusă declaraţia pentru impozitul pe chirie

Declaraţia se depune odată cu înregistrarea la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a contractului încheiat între părţi. Pentru înregistrare este necesar contractul de închiriere în original (un exemplar în original va fi păstrat la ANAF) şi, dacă este cazul, o împuternicire, se arată într-un comunicat al ANAF.

Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală nu au prevederi legale care să oblige rudele să încheie contract de închiriere, dar există obligaţia declarării la ANAF a contractelor deja încheiate, impozitarea fiind în conformitate cu prevederile Codului fiscal.

Administraţia fiscală nu poate interveni asupra voinţei părţilor exprimată într-un contract de închiriere în ceea ce priveşte nivelul chiriei şi nu poate stabili categoriile de persoane/rude pentru care există obligaţia încheierii unui contract de închiriere. În schimb, există obligativitatea încheierii unui contract de închiriere şi a declarării acestuia la fisc în toate situaţiile în care proprietarul încasează sume de bani reprezentând contravaloarea cedării dreptului de folosinţă, indiferent de nivelul acesteia.

Venitul brut din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal reprezintă totalitatea sumelor în bani şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură stabilite potrivit contractului încheiat între părţi, pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării acestora. Venitul brut se majorează cu valoarea cheltuielilor ce cad, conform dispoziţiilor legale, în sarcina proprietarului, uzufructuarului sau a altui deţinător legal, dacă sunt efectuate de chiriaş. Venitul brut se stabileşte pe baza chiriei prevăzute în contractul încheiat între părţi pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării chiriei.

Venitul net din cedarea folosinţei bunurilor se stabileşte în sistem real, la opţiunea contribuabilului, pe baza datelor din contabilitate sau prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut şi a contribuţiiilor de asigurări sociale de sănătate datorate. Contribuţiile de asigurări sociale de sănătate datorate se deduc de organul fiscal competent. Pentru recunoaşterea deductibilităţii cheltuielii stabilite forfetar, proprietarul nu este obligat să prezinte organului fiscal documente justificative.

Etichete: ANAF, chirie Bucuresti, declaraţie impozit pe chirie, impozit pe chirie

0/3 COMENTARII
Mr Williams
25 mar 04:22
+0
VOTURI
-0
Ofrecemos variedad de finanzas que incluyen: préstamos personales, préstamos hipotecarios, préstamos para la consolidación de la deuda, préstamos para automóviles, préstamos agrícolas, préstamos comerciales y préstamos para empresas con una tasa de interés del 3% anual y es fija. Correo electrónico: willianloanfirm6@gmail.com, whatsapp +1(214)305-8945
julia simon
01 feb 16:07
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, numele meu este Julia Simon, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 85.000 de euro pentru că am nevoie de un capital mare de 195.000 de euro. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu mai pot suporta din nou, acest lucru se întâmplă. în 2 luni în urmă, m-am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă m-au ajutat asigura un împrumut de la o companie. mamă bună, aș dori să profit de această ocazie pentru a spune vă mulțumesc și Dumnezeu continua să vă binecuvânteze. Îmi place, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există o mulțime de escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, conectați-vă cu dna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11 @ gmail .com. De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mail acest: juliasimon460@gmail.com. dacă aveți îndoieli. te rog el este singurul care este de încredere și de încredere.
Mulțumiri.
perez
30 nov 07:09
+0
VOTURI
-0
Mărturie PE CUM I GOT IMPRUMUT MEU DE LA UN IMPRUMUT REAL SI ORIGINALE
COMPANIA NUMIT JOSE LUIS IMPRUMUT COMPANY. SUNT FOARTE FERICIT ASTAZI
SI GOD BLESS JOSE LUIS IMPRUMUT COMPANY.

Buna,
Numele meu este Lady liakopouloui Sunt din Thessaloniki Grecia, sunt căsătorit, am fost în căutarea pentru o companie de împrumut veritabil pentru ultimele 5 luni și
tot ce am primit a fost grămadă de escrocherii care ma făcut să ai încredere în ei și la sfârșitul anului
a doua zi, au luat banii, fără a da nimic în schimb, toate
speranța mea a fost pierdut, am fost confuz și frustrat, l-am găsit foarte
dificil să se hrănească familia mea, n-am vrut să aibă nimic de-a face
cu companiile de împrumut de pe internet, asa ca m-am dus să împrumute niște bani dintr-un
prieten, i-am spus tot ce sa întâmplat și ea a spus că mă poate ajuta, asta
ea știe o companie de împrumut care mă poate ajuta cu orice cantitate de împrumut
nevoie de mine, cu o rată a dobânzii foarte mică de 2%, că ea tocmai am primit-o
împrumut de la ei, ea ma îndreptat cu privire la modul de a aplica pentru împrumut, am făcut-o
la fel ca și ea mi-a spus, am aplicat cu ei pe e-mail: (joseluisloans@gmail.com), n-am crezut, dar am încercat și să-mi
cea mai mare surpriză am primit împrumutul în termen de 24 de ore, nu am putut crede,
Sunt fericit și bogat din nou și i-am mulțumit lui Dumnezeu că un astfel de împrumut
companii ca acest lucru încă mai există peste acest escrocherii peste toate locurile,
vă rugăm să consilieze toată lumea acolo, care au nevoie de împrumut pentru a merge pentru
(Joseluisloans@gmail.com) ei nu te va eșua, și
viața ta va schimba ca a mea contacta did.Quickly JOSE LUIS creditele contractate astăzi și de a lua dvs. de împrumut de la ei, Dumnezeu să binecuvânteze companie de împrumut Jose Luis de oferta lor de împrumut autentic.
Asigurați-vă că contacta

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE