Când va CIRULA METROUL din Drumul Taberei. Ce spune METROREX de linia care leagă oraşul de AEROPORTDirectorul tehnic din Metrorex, Ionel Oprea, a declarat, joi, că linia de metrou Drumul Taberei va fi funcţională la mijlocul anului 2017, însă sunt slabe şanse ca linia care ar urma să lege Bucureştiul de aeroportul,,Henry Coandă" să fie gata până în 2020.

Metrou
Metrou

"În mod realist, lucrările la linia de metrou Otopeni nu pot începe mai devreme de un an, pentru că elaborarea documentaţiei tehnice durează un an. Cu mari, foarte mari eforturi materiale şi financiare s-ar mai putea atinge termenul 2020, însă, realist vorbind, este foarte puţin probabil să se ajungă până la aeroport până în 2020. Eu am propus încă de acum doi ani documentele, dar fiindcă nu s-au aprobat, eu am propus 2021 ca an de punere în funcţiune a acestei linii de metrou", a declarat Ionel Oprea, directorul tehnic al Metrorex în faţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scrie Mediafax.

Consiliul General al Capitalei (CGMB) a aprobat, joi, în unanimitate Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea Magistralei 6 de metrou, care urmează să conecteze, în subteran, Bucureştiul de aeroportul ,,Henry Coandă" din Otopeni.

"Această linie de metrou are 14 kilometri şi 12 staţii, din care nouă în Bucureşti şi trei în judeţul Ilfov. Magistrala 6 are peron comun cu Magistrala 4, la staţia ,,1 Mai", după care se dezvoltă către cartierul Pajura, deservind apoi zona de la bulevardul Expoziţiei, zona de la Gara Băneasa, zona comercială Băneasa, alte staţii sunt Washington, la Ambasada Americii, staţia Paris, la Şcoala Franceză, staţia Bruxelles, la linia de centură a Bucureştiului. În Ilfov avem trei staţii, la Primărie – Otopeni Centru, în zona Aqua Park – staţia I.C. Brătianu şi ultima staţie – Aeroport Otopeni", a precizat directorul Metrorex.

Ionel Oprea a mai explicat că se vor săpa două tuneluri în paralel, cu o distanţă de cel puţin 500 de metri între ele şi urmează să fie cumpărate patru freze de săpat (TBM – Tunnel Boring Machine) care urmează să fie achiziţionate prin licitaţie.

,,Proiectul costă, în total, fără TVA, un miliard de euro, în care sunt incluse şi cele aproximativ 55 de proprietăţi private care ar urma să fie expropriate. Magistrala 6 se va finanţa o treime din creditul japonez contractat în 2010, iar din cele două treimi rămase - 75% din fonduri europene şi 25% de la bugetul de stat", a mai adăugat Ionel Oprea.

Directorul tehnic al Metrorex a mai adăugat că Magistrala 5, Drumul Taberei, va funcţiona la mijlocul anului viitor, luând în calcul şi perioada de teste.

Etichete: Drumul Taberei, Metrorex, metrou drumul taberei, metrou Otopeni

0/4 COMENTARII
abcdef
29 Sep 23:14
+0
VOTURI
-0
Absolut de acord. Asta am zis sk eu de multi ani, dar oficialitatile parca nu gandesc. Asa sunt si cu autostrazile din tara. In loc sa construiasca la cea mai scurta distanta, fac planuri cu autostrazi (drumuri expres) paralele unul cu altul.
George
29 Sep 21:53
+0
VOTURI
-0
Nu neg ca si Pajura are nevoie de metrou, dar, daca tot ne grabim, de ce nu pornim magistrala din Aviatorilor? Si am putea sa punem trenuri alternative pe M2, unul care sa mearga in Pipera, iar celalalt sa mearga in Otopeni, cu statie de despartire in Aviatorilor?
Avantajul ar fi ca nu se mai schimba atatea magistrale de la Otopeni pana in oras (pana in centru nu s-ar schimba deloc, iar pana la Gara de Nord doar o data, spre deosebire de proiectul cu 1 Mai, unde de la Otopeni pana la Universitate schimbi 3 magistrale!!!)
ion
29 Sep 19:06
+0
VOTURI
-0
@nn mm vor incepe in momentul in care se va considera ca este necesar si cand vei face o solicitare scrisa la Primaria Capitalei si RATB pentru a pune aceasta intrebare.
Nu mai scrie aiurea in tranvai pe situri.
nn mm
29 Sep 16:22
+0
VOTURI
-0
Modernizări linii tramvai când mai încep??În ritmul ăsta mai scăpăm de peroanele de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție la anul și la mulți ani.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea publice de peroane de tramvai?????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE